Країни ЄС мусять припинити імпорт нафти й газу з росії: заяв про це замало

17:15 26 квітня 2022 р.

Фото до новини

Польські політики в Берліні закликали німецьких до ембарго на нафту і газ з рф.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. Речник польського уряду Пьотр Мюллер, віцеміністр закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк разом із прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким перебувають з візитом у Німеччині.

Під час пресконференції у Берліні речник польського уряду Пьотр Мюллєр розповів про візит Матеуша Моравєцького до німецької столиці і зустріч з канцлером Олафом Шольцом. «Перед Європою стоять подальші виклики щодо ефективної боротьби з російським загарбником, який по-варварськи напав на невинну країну, який атакував основні європейські цінності», – сказав він.

«Вільна Європа, ввесь вільний світ мають допомогти захистити вільну Україну від російського загарбника», – наголосив речник польського уряду. «Завдяки спільним діям, завдяки спільному закриттю ринку, особливо нафти газу та вугілля, можна відрізати росію від фінансування», – додав Мюллєр.

Віцеміністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що під час візиту до Берліна спробуватиме переконати представників німецької влади посилити санкції проти росії. Він підкреслив, що лише рішучі й солідарні дії урядів ЄС можуть ефективно підтримати Україну в боротьбі з російським вторгненням.

Вель Сенк зазначив, що країни ЄС повинні припинити імпорт нафти й газу з росії:

«Потрібні подальші кроки, санкції щодо енергетичного сектору, ембарго на нафту й газ. Ці рішення необхідні для припинення російської агресії. Тому ми звертаємося до німецьких політиків з проханням зрозуміти це. З кожною наступною розмовою вони розуміють все більше, але все одно недостатньо. Потрібні не лише заяви від німецьких політиків, а й дії. Вони мають бути швидкими та рішучими». 

Москва заликала ЄС запровадити енергетичні санкції проти Росії

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

96 експертів розкритикували політику Німеччини та ЄС щодо Росії

ЄС надав Україні 1 млрд євро, а росії заплатив 35 млрд євро

Україна запропонувала свої, найбільші в Європі підземні сховища газу, європейським країнам

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів