Миротворча місія НАТО має зупинити Путіна

20:15 18 березня 2022 р.

Фото до новини

Віцепрем’єр-міністр Ярослав Качинський розповів про створення миротворчої місії в Україні, яка може стати дуже важливою частиною на шляху до припинення російської агресії.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

15 березня, під час візиту до Києва прем’єр-міністрів Польщі, Чехії та Словенії, Ярослав Качинський представив пропозицію щодо створення миротворчої місії, підготовленої НАТО та, можливо, іншими міжнародними організаціями. Вона була би «захищена зброєю» і відбувалася на території України.

18 березня «Super Express» опублікував інтерв’ю з Качинським, в якому той зазначив, що така місія могла би стати реалізацією плану практичної допомоги українському народові.

«У Києві було сказано багато важливих слів, але – судячи з реакцій – найважливішим був заклик до НАТО розпочати миротворчу місію в Україні. Цього сьогодні потребує Україна, Європа та ввесь демократичний світ. Усі слова про героїзм українського народу і співчуття жертвам цієї війни мають нести за собою дії», – наголосив віцепрем’єр-міністр Ярослав Качинський.

«Україна є суверенною державою, згоди якої на миротворчу місію буде цілком достатньо для її початку. У світлі міжнародного права це жодним чином не буде casus belli для Росії», – зазначив Качинський. «Ми повинні зупинити Путіна» – наголосив віце-прем’єр.

Наступний тиждень буде ключовим для дипломатичних зусиль стосовно України, - Польща

Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

Парламент Естонії прийняв звернення до країн ЄС і НАТО про створення безпольотної зони в Україні

Кулеба звинуватив Німеччину в широкомасштабному співробітництві з Росією

Міністри закордонних справ України та Литви провели переговори у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів