Польща запропонувала ввести миротворців в Україну

10:21 16 березня 2022 р.

Фото до новини

Віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський запропонував запровадити миротворчу місію до України.

Про це інформує Хвиля, пише Dailylviv.com.

Про це він сказав у Києві під час брифінгу глави польського уряду Матеуша Моравецького, прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали та прем'єр-міністра Словенії Янеза Янша.

"Ми хочемо висловити свою підтримку, але не лише на словах, а й у справах. Тому що і в Європейському Союзі, і в НАТО ми всі повинні побачити ті наслідки, до яких може призвести те, що зараз розгортається в Україні", - сказав Качинський.

"Це все має наслідки, тому що ми поділяємо цінності, - і НАТО, і Євросоюз. Ми говоримо про те, що можливо необхідно вводити миротворчу місію на територію України для того, щоб вона допомагала не лише у гуманітарних питаннях, а й захищати землю України , тому що Україна та Європейський Союз, ми всі, як і демократичний світ, поділяємо одні й ті самі цінності", - заявив Качинський.

У свою чергу, Моравецький висловив сподівання, що Україна отримає якнайшвидше статус кандидата на членство до Євросоюзу. "Ми надаватимемо вам озброєння для захисту вашої країни, тому що ми бачимо, що ви боретесь не лише за свою країну, за своє життя і за свою свободу, а й за нас. Ми з вами разом", - заявив прем'єр Польщі Моравецький.

Президент США схвалив надання Україні 13,6 млрд доларів допомоги

Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

Парламент Естонії прийняв звернення до країн ЄС і НАТО про створення безпольотної зони в Україні

Кулеба звинуватив Німеччину в широкомасштабному співробітництві з Росією

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів