НАТО застерігає Росію від застосування хімзброї в Україні

13:57 13 березня 2022 р.

Фото до новини

НАТО доведеться серйозно обговорити, як діяти, якщо РФ застосує хімічну зброю, заявив президент Польщі Анджей Дуда.

НАТО доведеться серйозно обговорити, як діяти, якщо РФ застосує хімічну зброю, заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю ВВС. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У розмові з ВВС він вжив англійський термін «game changer» [зміна гри – ред.] і висловив переконання, що Владімір Путін зараз у складній ситуації, що може спричинитися до того, що він використає хімічну чи біологічну зброю.

Польський лідер вважає, що російське керівництво здатне вдатися до цього кроку.

«Якщо ви питаєте мене, чи може Путін застосувати хімічну зброю, то, на мою думку, зараз Путін може застосувати все, що завгодно, особливо коли він у важкій ситуації. Він уже програв цю війну з політичного погляду і з військової він також явно не виграє», - заявив Дуда.

Застосування хімічної зброї масової знищення змінить правила гри у всьому, наголосив польський президент.

«Напевно, Північноатлантичному альянсу та його лідерам на чолі зі США доведеться сісти за стіл переговорів, і їм дійсно доведеться серйозно подумати, що робити», - додав Дуда.

Застосування хімічної зброї, на думку президента, буде небезпечним не лише для цього регіону Європи, а й для всього світу. Тоді, як підкреслює Анджей Дуда, лідери альянсу повинні сісти за стіл переговорів і вирішити, що робити далі.

Президент також додав, що такі кроки, як відправка винищувачів в Україну або створення забороненої для польотів зони, «ймовірно», призведуть до протистояння між літаками НАТО та росіянами, що загрожує розгортанням третьої світової війни.

Президент Анджей Дуда також підкреслив, що він вдячний полякам за величезну допомогу, яку вони надають українцям, які втікають від війни. Його також запитали про критичні моменти з приводу того, що влада мало помагає біженцям, аби підтримати зусилля звичайних людей. Президент запевнив, що влада працює над створенням механізмів підтримки тих, хто допомагає біженцям з України. Він додав, що немає сумніву у тому, що влада повинна взяти на себе забезпечення українців.  

Президент Польщі був гостем недільної політичної програми Sunday Morning в ефірі британського каналу ВВС.

Війна на порозі НАТО: Росія вдарила по прикордонні України з Польщею, - NYT

Чортовий міст через Керченську протоку: треба думати про широкий спектр цілей,- екскомандувач ЗС США в Європі

Авіаудар - з акваторії Чорного та Азовського морів по Яворівському полігону: 35 осіб загинули, 134 у шпиталі

Яворівський полігон розташований за 20 км від кордону з ЄС і НАТО: мер Львова звернувся до Байдена та Столтенберга

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів