Парламент Естонії прийняв звернення до країн ЄС і НАТО про створення безпольотної зони в Україні

21:49 14 березня 2022 р.

Фото до новини

Парламент Естонії - Рійґікоґу - сьогодні ухвалив звернення до парламентів країн-членів Європейського Союзу та НАТО, а також інших країн щодо вжиття негайних заходів для зупинення злочинної агресії Росії проти України.

Dailylviv.com подає повний текст цього звернення: "Рійгікогу висловлює підтримку захисникам держави та народу України в їх боротьбі проти Російської Федерації, яка розпочала злочинну війну, і закликає всебічно підтримати Україну у її війні за збереження її свободи, суверенітету та територіальної цілісності.

Рійґікоґу підкреслює, що неспровокована агресія і військові дії Російської Федерації є злочином проти миру без строку давності і що всі скоєні військові злочини мають бути покараними.

Рійґікоґу закликає країни-члени ООН негайно вжити заходів для створення безпольотної зони, щоб запобігти масовим жертвам серед мирного населення в Україні.

Рійґікоґу закликає парламенти всіх країн прийняти заяви із закликом до своїх урядів підтримати введення додаткових санкцій стосовно Російської Федерації та Республіки Білорусь, яка бере участь в агресії. Рійґікоґу закликає до негайного введення всеосяжного торговельного ембарго на Російську Федерацію та Республіку Білорусь, що обмежило б спроможність агресивних держав вести війну.

Рійґікоґу закликає держави закрити свій повітряний простір і порти для літаків і кораблів Російської Федерації.

Рійґікоґу закликає членів Парламентської Асамблеї Ради Європи проголосувати за виключення Російської Федерації з Ради Європи і закликає країни-члени негайно прийняти відповідне рішення.

Рійґікоґу закликає країни-члени підтримати офіційне клопотання України щодо отримання статусу країни-кандидата на членство у Європейський Союз і закликає надати Україні дорожню карту для досягнення членства в НАТО".

Це звернення підписав Юрі Ратас, спікер парламенту Естонії.

Безполітну зону спочатку можна зробити над Києвом та Західною Україною за участю Великої Британії, Польщі, Туреччини,- експосол США при НАТО

Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

Міноборони РФ погрожує новими ударами - як по Яворівському полігоні

Кулеба звинуватив Німеччину в широкомасштабному співробітництві з Росією

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів