Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну, але можливості дипломатії не вичерпані, - Байден

00:55 19 лютого 2022 р.

Фото до новини

Президент США повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен готовий зустрітися з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, якщо Росія не нападе.

Президент США Джо Байден у промові, присвяченій ситуації навколо України, заявив, що має підстави вважати, що президент Росії Владімір Путін вже ухвалив рішення про вторгнення в Україну. Але, на думку Байдена, дипломатичне рішення все ще можливе – доки вторгнення не розпочалося.

Байден розповів про порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків, обстріл ними дитячого садка і спробу Росії хибно звинуватити в цьому Україну. Байден також сказав, що країни-члени НАТО об'єднані та рішучі перед потоком російської дезінформації. Він заявив, що цей потік стає дедалі більшим і що він "позбавлений елементарної логіки".

Джо Байден наголосив, що США регулярно оголошують про можливі плани Росії, щоби зупинити її та позбавити можливості виправдати вторгнення в Україну.

Байден зазначив, що українські війська поводяться досить стримано, не дозволяючи втягнути себе у війну.

Російські війська майже повністю оточили Україну, і ми маємо підстави вважати, що РФ вторгнеться в Україну найближчим тижнем, найближчими днями і нападе на Київ, сказав Байден.

"Ми не відправлятимемо свою армію в Україну, але продовжимо надавати їй військову та гуманітарну допомогу", – сказав Байден.

Байден нагадав про санкції, які будуть запроваджені проти Росії у разі її вторгнення до України.

Росія може готувати напад на початку 2022 року із залученням близько 175 тисяч військових

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Російські війська розташувалися за 330 км від Львова

Росія ніколи не дотримується міжнародних норм і правил, - Леонід Кравчук

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів