3 година ранку - найбільш вірогідний час вторгнення Росії з масованим ракетним ударом і 200 000 військовослужбовців, - розвідка

22:18 15 лютого 2022 р.

Фото до новини

За даними американської розвідки, Росія має вторгнутися в Україну завтра о 1 годині ночі (3 година ранку за українським часом) з масованим ракетним ударом і 200 000 військовослужбовців.

Про це інформує The Sun, пише Dailylviv.com.

Високопоставлені джерела повідомили, що підготовка до облоги України триватиме, незважаючи на повідомлення, що Путін відводить частину військ від кордону. Американська розвідка заявила, що найбільш вірогідний час для наказу Путіна – 3 година ранку (1 годину ночі за британським часом).

Американські розвідники вважають, що київські військові та урядові центри управління зазнають повітряних ударів, перш ніж танки перейдуть через кордон.

Сьогодні Росія заявила, що відтягує близько 10 000 військовослужбовців зі своїх західних і південних військ до казарм після військових навчань.

Але близько 130 000 залишаються на східних і південних кордонах України з близько 40 000 пропутінських сил у Білорусі на півночі.

Ще 30 тисяч проросійських сепаратистів протистояли захисникам України у захопленому анклаві Донбасу.

Учора в Києві було помічено, що зенітні системи рухаються на позиції разом з колонами техніки Нацгвардії.

Військове джерело заявило: «Ми не можемо сприймати все, що говорить чи робить Росія, за чисту монету. Ми повинні підготуватися до захисту».

Британія попередила, що російське вторгнення в Україну є дуже вірогідним, може бути неминучим і може стати найбільшою загрозою безпеці в Європі з часів Другої світової війни.

Але Кремль заявив, що попередження про вторгнення рано вранці в середу є "безпідставною істерією", покликаною посилити напруженість у Європі.

Прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що Путін не хоче, щоб "інформаційні кампанії" ще більше посилювали напруженість - і хотів би, щоб Росія та Захід спокійно обговорили свої занепокоєння.

Росія заперечує, що планує вторгнення, але заявила, що може вжити невизначених «військово-технічних» дій, якщо не буде виконано ряд вимог.

Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс сказала, що Великій Британії потрібно буде побачити повномасштабне виведення російських військ від кордону з Україною, щоб повірити, що Москва не планує вторгнення.

Відповідаючи на запитання про повідомлення про те, що деякі російські війська, як очікується, повернуться на бази, міністр закордонних справ сказав LBC: «Я не бачив звітів, на які ви посилаєтеся. Звичайно, наші останні розвідувальні дані свідчать про те, що вторгнення неминуче і воно дуже ймовірне, і що ми бачили 100 000 військових, дислокованих навколо кордону. Окремо росіяни заявили, що не планують вторгнення, але нам потрібно буде побачити повномасштабне виведення військ, щоб показати, що це правда».

Боб Сілі, член Комітету закордонних справ, сказав, що виведення російських військ не слід розглядати як «кінець історії».

Він сказав, що Москва все ще має "багато військових навколо України" і може "передислокувати більше в короткий термін".

А генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "ми не бачили жодних ознак деескалації на місцях з російської сторони".

Він сказав: «Росія зібрала безпрецедентну з часів холодної війни бойову силу в Україні та навколо неї. Тепер все на місці для нового нападу. Але Росія ще має час відступити від межі, припинити готуватися до війни і почати працювати над мирним вирішенням проблем".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив сьогодні журналістам: «Нам і нашим союзникам вдалося запобігти подальшій ескалації Росії. Вже середина лютого, і ви бачите, що дипломатія продовжує працювати».

Але пані Трасс сказала, що Британія і Захід все ще "готуються до гіршого".

Оцінка західної розвідки показала: «Ми очікуємо кількох послідовних атак».

Це може означати раптовий удар по Києву з використанням точних ударів.

Інші ключові міста будуть оточені путінськими танками та військами, а їх обстрілюватимуть літаки та бойові вертольоти.

Президент України Володимир Зеленський оголосив завтрашній день днем ​​соборності та закликав свій народ встати і заспівати гімн о 10:00.

Він сказав: «Ми не вміємо здаватися і не навчимося цього робити. Ми віримо у власні сили і будемо продовжувати будувати майбутнє разом. Нас об’єднує любов до України».

Високопоставлені джерела заявили, що атака Москви буде «майже напевно з кількох точок» на південному, східному та північному флангах України.

Минулої ночі Борис Джонсон провів кризові переговори з президентом США Джо Байденом, сказавши, що «досить ясно», що Росія вторгнеться впродовж кількох днів.

Він попередив, що вторгнення призведе до «затяжної кризи з далекосяжною шкодою як для Росії, так і для світу».

Але речник Даунінг-стріт наполягав, що «залишалося вирішальне вікно для дипломатії та для того, щоб Росія відступила від своїх загроз Україні».

Прокремлівські російські медіа спростовують цю версію газети The Sun.

Сьогодні Росія і Білорусь розпочали 10-денні військові навчання поблизу кордонів з Україною

16 лютого у Львів прибуде Потяг єдності: мешканців кличуть на вокзал з прапором України

У США назвали дату повномасштабного вторгнення Росії в Україну - посол РФ заперечує нову інтервенцію

Росія може відрізати Україну від Заходу, вдаривши з Білорусі вздовж кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів