Україна має право захищатися від Росії, а Польща - давній союзник і надійний друг Києва

16:45 8 квітня 2021 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Республіки Польща Збіґнєв Рау зустрівся зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. МЗС Польщі назвало цей візит «терміновим і надзвичайним».

Питання ескалації Росією військової напруженості стало головною темою візиту очільника польського Міністерства закордонних справ до Києва. МЗС Польщі назвало цей візит «терміновим і надзвичайним».

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Детальніше про це розповідає київський кореспондент Польського радіо Павел Бушко:

«Як повідомляє польське МЗС, міністри обговорили загрозу для миру в Європі, спричинену ескалацією напруженості вздовж північного і східного відрізків кордону України, а також в окупованому Криму. Окрім того, обговорювалися питання безпеки, пов’язані зі спорудженням газопроводу "Nord Stream 2". 

"Україна має право захищатися", - зазначив міністр Збіґнєв Рау у розмові з Дмитром Кулебою. 

Своєю чергою, як зазначено в повідомленні українського МЗС, міністр Дмитро Кулеба заявив, що тоді як Росія посилює загрозу для безпеки України, Європи і трансатлантичної спільноти, важливим є посилення українсько-польського стратегічного партнерства. 

Міністр Дмитро Кулеба додав: "Польща – наш давній союзник і надійний друг". 

Обидва керівники дипломатичних відомств під стінами Михайлівського собору вшанували також пам’ять тисяч жертв російської агресії. Саме там представлені фотографії українських вояків, загиблих від початку конфлікту на Донбасі.

В українському офіційному повідомленні про зустріч міністрів також наголошено, що керівники української та польської дипломатії домовилися докласти спільних зусиль для консолідації дієвої міжнародної підтримки України у протидії російській агресії. Сторони обговорили поглиблення військово-політичної співпраці, і Польща висловила підтримку курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Львів відвідав голова Військового комітету НАТО, головний маршал авіації сер Стюарт Піч

США назвали головну умову для вступу України до НАТО

У Львові захищати Україну вже готові, - бліцопитування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів