Львів відвідав голова Військового комітету НАТО, головний маршал авіації сер Стюарт Піч

22:56 7 квітня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 7 квітня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася зустріч Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з Головою Військового комітету НАТО, головним маршалом авіації сером Стюартом Пічем.

Про це інформує пресслужба Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, пише Dailylviv.

- Ваш візит є переконливим свідченням тієї уваги, яку керівництво Альянсу та Ви особисто приділяєте питанням розвитку відносин нашого особливого і без перебільшення стратегічного партнерства. Із задоволенням хотів би зазначити, що співробітництво між Збройними Силами України та НАТО і країнами-партнерами характеризується високою динамікою і продовжує набирати обертів, — наголосив генерал-полковник Руслан Хомчак.

У рамках візиту сторони обговорили ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та загальну безпекову обстановку довкола України.

Також мова йшла про стан реформування Збройних Сил і про трансформацію системи підготовки відповідно до підходів НАТО. Зі свого боку Голова Військового комітету НАТО запевнив українську сторону в подальшій підтримці України з боку Північноатлантичного альянсу. Начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук ознайомив гостей з історією та сьогоденням провідного вишу сухопутних військ і особливостями підготовки військових фахівців. Разом вони вшанували полеглих українських Героїв — вихованців Національної академії, поклавши квіти на Алеї слави випускників.

На завершення зустрічі генерал-полковник Руслан Хомчак подякував головному маршалу авіації серу Стюарту Пічу за конструктивну розмову, відвертий обмін думками та підтримку нашої держави з боку Альянсу.

США назвали головну умову для вступу України до НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів