Росія може готувати напад на початку 2022 року із залученням близько 175 тисяч військових

09:05 4 грудня 2021 р.

Фото до новини

Половина цих військ, кажуть розвідники, вже є біля кордонів з Україною.

Газета Вашингтон пост з посиланням на свої джерела опублікувала нові дані розвідки про скупчення російських військ біля України. Кореспондент радіостанції "Голос Америки" Остап Яриш переказав у Твітері основні тези статті, пише Dailylviv.com.

Розвідка США припускає, що Росія може готувати напад на початку 2022 року із залученням близько 175 тисяч військових. Половина цих військ, кажуть розвідники, вже є біля кордонів з Україною.

За даними ЗМІ, Кремль вимагає в Білого дому гарантій, що Україна не приєднається до НАТО, і що Альянс утримається від військових дій на території України. Найближчими днями планують телефонну розмову Байдена і Путіна, яка в тому числі має стосуватися ситуації довкола України.

Журналісти у Вашингтоні зараз приділяють темі України дуже багато уваги - про неї питають ледь не на кожному брифінгу. Ввечері у п’ятницю Джо Байдена запитали, чи прийме він “червоні лінії Путіна щодо України”. Президент відповів, цитата: “Я не прийму нічиїх червоних ліній”.

Раніше того ж дня Байден оголосив, що він готує “найбільш всеосяжний пакет заходів, щоб Путіну було надзвичайно складно піти на те, що він може зробити”. Байден додав, що його адміністрація перебуває в постійному контакті з європейськими союзниками та Україною.

Ентоні Блінкен також у своїх останніх інтерв’ю пригрозив Росії серйозними наслідками в разі нового нападу на Україну. “Ми розглядаємо багато речей, від яких ми раніше утримувались”, - сказав Блінкен. І додав, що у Кремлі чудово знають, про що він.

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Російські війська розташувалися за 330 км від Львова

Росія ніколи не дотримується міжнародних норм і правил, - Леонід Кравчук

Cпецназ Великобританії можуть відправити в Україну впродовж кількох годин. Через агресію Росії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів