Cпецназ Великобританії можуть відправити в Україну впродовж кількох годин. Через агресію Росії

15:08 14 листопада 2021 р.

Фото до новини

Великобританія може перекинути до України до 600 британських військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації. Оперативна група готова розвернутися на українській території в стислі терміни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Mirror.

Про це пише Dailylviv.com.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що британський спецназ попередили про можливу відправку до України протягом декількох годин. Підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств і MI-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України і Заходу.

На даний момент створюється зведена група з представників спецназу, розвідувального полку, медиків, інженерів і зв'язківців. До неї увійдуть до 400 десантників 16-ї повітряно-штурмової бригади.

"Підрозділу бригади було сказано, що його, можливо, буде треба розгорнути його в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їх оснащення упаковано, і вони готові летіти до України і або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків", - повідомило джерело.

Нагадаємо, раніше начальник штабу оборони Великобританії Нік Картер заявив про наростаючу кризу і великий ризик початку "випадкової" війни між Заходом і Росією.

Росія стягує війська до кордону з Україною і попереджає НАТО

Росія ніколи не дотримується міжнародних норм і правил, - Леонід Кравчук

Німеччина вдруге надає Росії евентуальний шанс до війни в Україні

Конфлікт на Донбасі вступає у нову стадію: Росія стягує війська до кордону з Україною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів