Німеччина вдруге надає Росії евентуальний шанс до війни в Україні

12:17 21 червня 2021 р.

Фото до новини

Побудова газогону "Північний потік-2" з Росії до Німеччини мінімізує економічні втрати РФ у разі військової агресії проти України.

Професор Пшемислав Журавський вель Ґраєвський на шпальтах видання Gazeta Polska Codziennie та niezależna.pl аналізував відповідальність німецької влади за згоду на завершення будівництва Норд Стрім 2 і зробив жорсткі висновки щодо такої політики федерального канцлера ФРН Анґели Меркель, яка впродовж кільканадцяти років завжди потурала агресії Путіна.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Транзитом через територію України помпують 70-80 відсотків газу, що його Росія продає Європейському Союзу. Повномасштабна російська атака на Україну спричинила б припинення цього транзиту і позбавила б російський бюджет прибутків від продажу сировини головним клієнтам-платникам у ЄС, серед яких найвагоміша - Німеччина.

Від 2014 року Росія веде політику зміни напрямків шляхів транзиту, обмежуючи транзит газу територією України із колишніх близько 135 мільярдів кубометрів кожного року до 90-та мільярдів кубометрів тепер. Будова Норд Стрім 2, ємність якого 55 мільярдів кубометрів, дозволить транспортувати газ у Німеччину за відсутністю транзиту територією України, а отже відкриває можливість атаки на Україну без втрати прибутків від продажу цієї сировини Німеччині та меншим клієнтам. У стратегічному масштабі цей факт зменшує витрати нової російської агресії, а отже становить крок до війни, за евентуальний спалах якої спільну відповідальність нестиме також Німеччина, яка нині висилає Росії зловісне повідомлення: "Die Straße frei" - "Шлях відкритий". Уже раз Німеччина вислала таке повідомлення Росії, накладаючи у квітні 2008 року вето на надання Грузії та Україні Плану задля членства в НАТО. Того ж року, у серпні, була війна: Росія напала на Грузію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів