Два наймасштабніші сценарії вторгнення в Україну передбачають одночасну атаку з кількох сторін, - розвідка

22:39 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

У разі повномасштабного вторгнення в Україну російські військові можуть використати дев’ять різних маршрутів.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на оцінки американських військових і розвідки, інформує Громадське радіо, пише Dailylviv.com.

Телеканал зазначає, що потенційно російські танки можуть дійти до української столиці Києва за 48 годин.

Зазначається, що Росія вже розгорнула близько 100 зі 168 своїх батальйонних тактичних груп, кожна з яких складається з 800−900 військовослужбовців, і з кожним днем їх стає дедалі більше.

Згідно з цими оцінками, президент РФ Владімір Путін відправив у регіон особовий склад і техніку шести підрозділів спецназу, кожен з яких складається з 250−300 елітних бійців.

За даними телеканалу, два наймасштабніші сценарії вторгнення передбачають одночасну атаку з кількох сторін, маневр відомий як «кліщі» або подвійне охоплення.

Згідно з одним з підходів, російські військові захоплять більшу частину української території на схід від Дніпра, де перебувають близько 50% українських збройних сил, серед них і найбільш боєздатні підрозділи.

Російські танки та механізовані частини перетнуть кордон і рушать у бік Полтави та Харкова, оточуючи міста у міру просування до річки. Сухопутні війська будуть просуватися за трьома напрямками від Донбасу, прямуючи на схід і південь у Крим і займаючи берегову лінію вздовж Азовського моря.

Водночас російські військові гелікоптери підтримають повітряний десант з Криму.

Цей варіант також може включати висадку десанту для захоплення узбережжя Чорного моря, а також перекидання авіації та сухопутних підрозділів з Одеси до Молдови для створення сухопутного коридору вздовж Чорного моря.

Росія вже розмістила біля берегів України підводні човни та п’ять десантних кораблів з батальйонами морської піхоти. Ще шість, за оцінкою, можуть прибути туди за кілька днів.

Телеканал повідомляє, що агресивніший варіант передбачає ще два маршрути атаки з півночі для оточення Києва. Він включає використання артилерійського вогню, засобів радіоелектронної боротьби та можливе просування наземних військ на південь з Білорусі до Житомира та на схід до Києва.

Обидві атаки відкриють масований удар артилерії, балістичних ракет середньої дальності та бомбардувальників. Імовірно, його буде здійснено вночі та націлено на склади боєприпасів, радіолокаційні станції, авіацію та системи ППО, а також інші критично важливі військові об’єкти України.

Росія спробує позбавити Україну можливості захищатися у перші години, ідеться в оцінці. Вона здійснить кібератаки та задіє засоби радіоелектронної боротьби (глушіння), щоб порушити зв’язок між українськими військовими підрозділами, розміщеними у різних частинах країни.

Оцінка містить прогнози можливих втрат серед цивільного населення у разі повномасштабного російського вторгнення у кількості до 50 тисяч убитих і поранених.

Водночас, офіційні особи США, як і раніше, вважають, що Путін може вибрати менш агресивний варіант, який включає кроки з дестабілізації центрального уряду, зосередження уваги лише на Донбасі та спробу встановити більш дружнє щодо Росії керівництво.

Російська атака може початися з авіаударів: радник Байдена закликає американців покинути Україну за 48 годин

В Західній Україні - бум на ринку продажу нерухомості

У Львові сторюють Центр екстреної допомоги нідерландцям у разі вторгнення Росії

Довідки від нарколога, психотерапевта та фтизіатра можна буде отримати в центрі рекрутингу тероборони

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів