У Львові сторюють Центр екстреної допомоги нідерландцям у разі вторгнення Росії

19:39 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Посольство Нідерландів в Україні рекомендувало своїм громадянам залишити країну якнайшвидше.

Про це пише нідерландське видання BNR, повідомляє "Європейська правда", пише Dailylviv.com.

Кореспондент видання брав участь в онлайн-зустрічі посла Нідерландів у Києві Йоганнеса де Мола з нідерландською громадою в Україні. Посол заявив, що інструкції виходять безпосередньо з Гааги. Йдеться не про евакуацію, а про добровільний вибір покинути країну на підставі дуже вагомих рекомендацій.

"Центр екстреної допомоги під нідерландським прапором створюється у Львові, найбільшому місті західної України, неподалік польського кордону. Нідерландці можуть приїхати туди за екстреними документами або інформацією", - сказав посол.

За словами посла, ситуація непередбачувана, і нідерландці повинні поставити собі питання, наскільки їхнє перебування дійсно необхідне.

"Очевидно, що ситуація в Україні та навколо неї невизначена, що вона може раптово та досить швидко загостритися чи вийти з-під контролю. І створюється непередбачувана динаміка. Тож актуальне питання: чи справді проживання в Україні необхідне? Це міркування, яке я хотів би передати вам. Якщо ні, подумайте про те, щоб виїхати раніше і зараз", - сказав посол.

Де Мол наголосив, що посольству в Києві буде складно надавати адекватну допомогу нідерландцям: "Якщо ви вирішите залишитись, це ваша особиста відповідальність. І майте на увазі, що нам важко допомогти вам належним чином, якщо у вас виникнуть проблеми. Я хотів би повідомити всіх: не ризикуйте без необхідності і будьте своєчасні у прийнятті рішення".

Найбільший аеропорт Нідерландів перевіряє багаж комп'ютерними томографами

На Львівщині нідерландська компаня Koudijs відкрила завод з виробництва мінерально-вітамінних добавок

Оркестр зі Львова гастролює в Нідерландах

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів