Найбільший аеропорт Нідерландів перевіряє багаж комп'ютерними томографами

17:16 9 травня 2021 р.

Фото до новини

Завдяки цьому пасажирам не треба діставати на контролі зі своїх сумок ноутбуки, планшети і місткості з рідинами, як це відбувається в інших аеропортах.

Найбільший аеропорт Нідерландів - Схіпхол в Амстердамі - почав перевіряти увесь ручний багаж пасажирів за допомогою комп'ютерних томографів. У тестовому режимі їх почали застосовувати ще в 2015 році.

Про це повідомляє avianews, пише Dailylviv.  

Нове обладнання використовується як для контролю тих  пасажирів, які вилітають з Амстердама, так і тих мандрівників, які роблять пересадку у Схіпхол.

Комп'ютерні томограсфи дозволяють співробітникам служби авіаційної безпеки бачити вміст валіз у вигляді об'ємної 3D-картинки, яку за необхідності можна обертати на 360 градусів, розповів заступник директора повітряних воріт з безпеки Хедзер Комдуур.

Завдяки цьому мандрівникам не потрібно буде діставати на контролі зі своїх сумок ноутбуки, планшети і місткості з рідинами, як це відбувається в інших аеропортах.

Більше того, пасажири зможуть брати в ручний багаж місткості з об'ємом понад 100 мл, якщо комп'ютерний томограф покаже, що їх вміст є безпечним.

Але такі послаблення для рідин діятимуть тільки при вильоті з Амстердама. При поверненні назад або при пересадці в інших аеропортах діють старі правила - вони дозволяють брати в салон літака не більше 10 місткостей з рідинами, при цьому обсяг кожної не повинен перевищувати 100 мл.

Такі обмеження на перевезення рідин в ручній поклажі запровадили ще в 2006 році після того, як у Великобританії розкрили змову. Терористи планували пронести рідини в літаки і вже в небі змішати їх для отримання рідкої вибухівки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів