В Західній Україні - бум на ринку продажу нерухомості

20:23 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Ринок нерухомості в Києві та Харкові поблизу кордону з Росією завмер з приводу російської загрози; тим часом, на заході України, зокрема у Львові, триває бум, що стосується продажу та оренди приміщень.

Про це інформує Польське радіо з посиланням на портал forsal.pl, пише Dailylviv.com.

«Інформація про можливий наступ Росії серйозно налякала покупців квартир. У Харкові, який, за словами президента України Володимира Зеленського, перебуває в зоні ризику, у лютому число угод зменшилося на 20 відсотків, порівняно з аналогічним періодом торік», – читаємо. Один із посередників пояснює, що на ринку нерухомості прибуває пропозицій продажу приміщень у цьому місті, здебільшого квартир, куплених як інвестиції.

У Києві на вторинному ринку укладаються поодинокі угоди, а загалом ринок нерухомості завмер. Представник однієї з компаній наголошує, що продавці не поспішають виставляти пропозиції. За його словами, немає покупців, і кількість контрактів зменшилася у десять разів.

Своєю чергою, на заході України ринок продажу нерухомості зазнає буму. Що ближче до західного кордону, то активнішими є покупці та власники нерухомості. Попит має і житлова, і комерційна нерухомість; зацікавлення киян зростає, – зазначив місцевий посередник. Він оцінює, що в лютому число угод зросло на 20-25 відсотків порівняно з аналогічним періодом торік. Проте, на думку іншого посередника, не можна оцінити, що це масова втеча зі сходу країни.

Як читаємо далі, наприклад, у місті Дніпро в центральній частині України паніки немає. Ціни також там не знижуються; квартира-студія площею 30-40 квадратних метрів коштує 35-40 тисяч доларів США, а рік тому це було 27-30 тисяч доларів США.

Ситуація на ринку нерухомості залежить від загострення дій на сході України та курсу долара; знецінення гривні та загроза масштабної російської атаки негативно впливають на продаж квартир – підсумовує видання.

Попит на нерухомість у західних областях кардинально зріс у вихідні: що купують-орендують

Як перевірити забудовника за допомогою відкритих даних

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів