На вулиці Стрийській забудовник розпочав роботи без дозвільних документів

14:29 25 червня 2021 р.

Фото до новини

Міська Інспекція ДАБК здійснює перевірку об’єкту на вулиці Стрийській, 266-А, де забудовник розпочав роботи без належних дозвільних документів.

Як повідомили в департаменті містобудування, ПП «Буд-М-Сервіс» здійснює роботи без належних дозвільних документів на вул. Стрийській, 266-А. А відтак, міська Інспекція ДАБК проводить перевірку, за підсумками якої на забудовника можуть чекати приписи про зупинення робіт та усунення порушень, а також штраф у розмірі понад 800 тис. грн.

Про це інформує пресслужба ЛМР, DailyLviv.

"У вересні 2019 року ПП «Буд-М-Сервіс» отримало містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта на будівництво адміністративних приміщень на Стрийській, 266-А. Наступного місяця в Інспекції ДАБК у Львові забудовник зареєстрував повідомлення про початок виконання підготовчих робіт. Мусимо пояснити: таке повідомлення не дає права на будівельні роботи. І про це забудовникові в Інспекції пояснили.

Але далі щось пішло не так. І ПП «Буд-М-Сервіс», так і не отримавши потрібного дозволу, вирішив будувати. А якщо точніше – вже риє котлован. У Реєстрі будівельної діяльності документи, що дають право на виконання будівельних робіт, відсутні», - інформують у департаменті містобудування.

Наразі міська Інспекція ДАБК здійснює перевірку об’єкту, після завершення якої, як зазначили в Інспекції, забудовник може отримати два приписи з вимогами усунути порушення і зупинити всі роботи, а також штраф у розмірі 839 тисяч гривень.

«На зауваження Інспекції забудовник не реагує, навіть я би сказав, цинічно ігнорує. Чи то справді не розуміє, чи то вдає, що не знає, що повідомлення про початок виконання підготовчих робіт і дозвіл на початок будівельних робіт – різні речі. Що ж, доведеться застосувати юридичні аргументи для пояснення. А вони в нашої Інспекції є і – наголошу – абсолютно законні», – пояснив начальник міської Інспекції ДАБК Тарас Павлишин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів