Ситуація на ринку нерухомості в Одесі під час карантину

18:51 26 листопада 2020 р.

Фото до новини

Як карантин вплинув на ринок нерухомості в Одесі: вартість квартир на первинному та вторинному ринку, найбільш популярні типи житла.

Жорстка епідемія відкрила новий туристичний потенціал в Одесі та приморському районі. Тепер люди планують купівлю власної нерухомості в курортній зоні для здавання в оренду та пасивного заробітку. Крім того, кожен радий мати свій затишний куточок, куди можна приїхати у відпустку в улюблене місто на березі моря.

На щастя, карантин Covid-19 не зупинив продаж житла в новобудові, проте підвищив попит на нові та вторинні апартаменти. Щоб придбати якісне майно, краще за все звернутися в агенцію з чистою репутацією https://budova.ua/kvartiry/, де спеціалісти допоможуть знайти нерухомість  за заданими критеріями і гарантують надійну угоду.ZkOmEd0bJhFYBG3v5oRbETjY3W6YRWlxGDBW5iu1lK4OmtJUMHHgSbKhQeja-vXbFpPbWlAhw4UbmCj448OPimmaVpFWm-mc61YA_T-UiBHpu2XhkAzIXsqZGq02JKxTxebmOzJp

Вартість житла на первинному ринку

Карантинні заходи під час коронавірусу в Україні зумовили кризу на ринку нерухомості. Забудовникам довелося на деякий час зупинити будівельні роботи по зведенню нових житлових комплексів. Тим часом ціни на готові проекти піднялися. Це пов’язано із підвищенням туристичної активності в регіоні та зростом попиту на тимчасове житло.

Бізнесмени та приватні власники купують зараз квартири, котеджі та земельні ділянки під забудову в усіх районах міста. Ще до закриття кордонів та введення обмежень на переміщення в місті йшли активні будівельні роботи за декількома проектами. Тому сьогодні, коли суворі заборони зняті, продовжується спорудження сучасних житлових будівель та нових розважальних об’єктів.

Ціни на житло в Одесі на цей час в середньому становлять 1 мільйон гривень за однокімнатну комфортабельну оселю. Діапазон вартості починається в районі 700 тисяч гривень за невелику студію в новому комплексі та зростає до 2 мільйонів для просторих сучасних апартаментів бізнес-класу. На сьогодні ще доступні різни види житлової площі - від затишних однокімнатних куточків до розкішних видових апартаментів на продаж та винайм.

Ціна залежить від розташування будівлі, розмірів оселі та класу житлового комплексу. Дорожчою стає площа біля моря, а також у центрі міста з мальовничим краєвидом та розвиненим оточенням. Нерухомість продають у розстрочку від 10% за перший внесок. Розглянути актуальні пропозиції детальніше можна в каталозі https://budova.ua/.

Ціни на вторинне житло

Придбати нерухомість з економією можна на вторинному ринку. Власники пропонують приватні будинки, дачі та земельні ділянки під забудову домів. Вторинні квартири представлені:

  • Варіантами в нових будівлях, які були здані в експлуатацію декілька років тому;
  • Старим фондом в архітектурних комплексах міста;
  • Стандартними оселями в хрущовках.

Розкид цін на вторинне житло залежить від розташування та стану оселі. Квартири із гарним косметичним ремонтом та комфортними умовами йдуть в оренду, а на продаж виставляють площу для перебудови. Вартість за 1 м2 складає 12-18 тисяч гривень, тобто від 400 тисяч за однокімнатну оселю в хорошому стані. “Чорнові” варіанті без косметичного ремонту обходяться дешевше, а от придбати площу у центрі на 1 поверсі для влаштування бізнесу буде важче, бо власники розуміють цінність такої площі.

Будова.ua зібрав на своїх сторінках кращі пропозиції та пропонує клієнтам доступ до актуальної бази нерухомості. Зверніться до консультанта компанії, щоб отримувати та переглядати свіжі пропозиції по заданих критеріях пошуку.

Найбільш популярні типи житла

У період обмежень на переміщення, дистанційної роботи та самоізоляції під час хвороби найбільш актуальними стали невеликі студії на одного та багатокімнатні квартири для сімей. В Одесі можна винайняти площу чи купити власні апартаменти в новобудові та на вторинному ринку. Ще на першій хвилі розповсюдження вірусу зріс попит на компактні оселі серед тих, хто затримався в місті. Влітку злетіла популярність житлової площі на декілька кімнат в оренду. Оскільки епідеміологічна картина поки що незадовільна, актуальним залишається пасивний бізнес зі здавання нерухомості туристам.

Окрім невибагливих економних студій, на піку попиту залишаються розкішні апартаменти бізнес-класу на декілька поверхів та виходом до моря. Серед них квартири у нових будівлях, котеджі та дачні ділянки для тих, хто хоче мати власний куточок для відпочинку за містом.

Повний вибір житла з описом умов купівлі чи оренди надано на сайти Будова. Також покупець може зв’язатися з представником компанії, щоб отримати більш детальної інформації та обговорити свої запити. Будуйте майбутнє розумно та ловіть можливості за надійної допомоги професіоналів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів