Російська атака може початися з авіаударів: радник Байдена закликає американців покинути Україну за 48 годин

22:24 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван у п'ятницю попередив американців в Україні - виїхати впродовж одного-двох днів, пояснивши, яким може бути російський напад на країну і що мирне населення може загинути.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Будь-який американець в Україні повинен виїхати якомога швидше, а в будь-якому випадку протягом наступних 24-48 годин", - сказав Салліван.

"Ми, очевидно, не можемо передбачити майбутнє, ми не знаємо точно, що станеться. Але зараз ризик досить високий, а загроза настільки негайна, що цього вимагає розсудливість".

"Якщо російська атака на Україну продовжиться, вона, ймовірно, почнеться з повітряних бомбардувань і ракетних обстрілів, які, очевидно, можуть вбити мирних жителів незалежно від їхньої національності. Подальше наземне вторгнення, очевидно, передбачатиме наступ масованих сил", - продовжив він.

Незважаючи на це повідомлення, Салліван додав, що неясно, чи вирішив Путін вторгнутися в Україну.

«Я хочу бути кристально ясним. Остаточне рішення не було прийнято президентом Путіним, але ми маємо достатній рівень занепокоєння на основі того, що ми бачимо на місцях, і того, що наші аналітики з розвідки підхопили, що ми надсилаємо це чітке повідомлення, і воно залишається повідомленням, яке ми надсилаємо вже деякий час. І це термінове повідомлення, тому що ми в невідкладній ситуації", - сказав Салліван.

Пізніше він сказав, що існує «дуже чітка ймовірність» того, що Росія буде діяти у військовій формі, але не міг точно визначити, коли і як.

«Я не збираюся вдаватися в інформацію розвідки, але якщо ви подивитеся на сили як у Білорусі, так і в Росії по той бік українського кордону з півночі та зі сходу, росіяни в стані мати можливість за день розпочати масштабні військові дії в Україні", - сказав він.

Росія може відрізати Україну від Заходу, вдаривши з Білорусі вздовж кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною

Путін почне активно діяти 16 лютого після 18.56 за київським часом: ненаукова версія

До світових лідерів звернулися митці і науковці України разом з Данієлем Ольбрихським

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів