Німеччина передислоковує генконсульство з Дніпра до Львова

15:14 12 лютого 2022 р.

Фото до новини

Німеччина скорочує персонал посольства у Києві, але залишає його відкритим, при цьому також переносить генконсульство з Дніпра до Львова.

Відповідну заяву зробила очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок 12 лютого.

«Ми залишимо наше посольство в Києві відкритим, проте скоротимо дислокований там дипломатичний персонал», – йдеться в повідомленні пані Бербок у Твітері, пише Dailylviv.com.

А генеральне консульство з Дніпра - те, що до 2014 року було у Донецьку - тимчасово перемістять до Львова, повідомила Анналена Бербок.

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини також видало попередження щодо поїздок в Україну. Зокрема у документі йдеться, що напруга між Росією та Україною останніми днями продовжує зростати, при цьому спостерігається масштабна присутність і маневри російських військ поряд з українським кордоном. Німеччина зазначає, що не можна виключати можливість військового конфлікту.

«Якщо Ви перебуваєте в Україні, зважте, наскільки це обов'язково. Якщо ні – краще залишити країну найближчим часом», – додають у заяві.

Учора президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Владімир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

МЗС України наголошує на тому, що наразі дуже важливо зберігати спокій, консолідуватися всередині країни та уникати дій, що розхитують стабільність та сіють паніку.

Нагадаємо, що у Львові є почесне консульство ФРН, а незмінний почесний консул - Мирослава Дякович. Консульський округ Почесного консула Німеччини у Львові Мирослави Дякович охоплює Волинську, Закарпатську, Рівненську і Львівську області.

У Львові сторюють Центр екстреної допомоги нідерландцям у разі вторгнення Росії

Неподалік Ряшева у Польщі приземлилися близько 1700 американських десантників: буде ще 3 тисячі

На українсько-польському кордоні облаштовують пункти для евакуації американців

Лондон відкликає з України військових інструкторів: у вихідні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів