У Львові відкрили Українсько-німецький центр

13:25 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lim.lviv.ua

У Львівському інституті менеджменту створено для реалізації спільних освітніх програм Українсько-німецький центр.

Учора, 18 червня, у Львівському інституті менеджменту відбулося відкриття «Українсько-німецького центру», який створено для реалізації спільних освітніх українсько-німецьких програм. Зокрема – програм «Подвійний диплом», спільних мовних шкіл та академічних обмінів студентів і викладачів.

«Українсько-німецький центр» сприятиме також розвитку взаємних відносин між українськими та німецькими компаніями – шляхом надання допомоги у пошуку партнерів, сприяння у вирішенні питань супроводу і підтримки делегацій та гостей з-за кордону, а також проведення зустрічей, круглих столів, конференцій, семінарів, бізнес-заходів освітнього характеру, виставок тощо.  Урочистість розпочав ректор Львівського інституту менеджменту професор Мирон Янків, який привітав гостей та зазначив:

«Для Львівського інституту менеджменту це є знакова подія. Багаторічна співпраця ЛІМу з німецькими партнерами за різними програмами стала базисом для відкриття Центру».

Презентуючи «Українсько-німецький центр», новопризначений керівник Центру, к.г.н. Василь Миронюк представив концепцію роботи нового структурного підрозділу ЛІМу та оголосив перелік інституцій, з якими вже налагоджено співпрацю у Німеччині.  Серед гостей була присутня Дякович Мирослава, почесний консул Німеччини у Львові, яка наголосила на актуальності створення Центру для євроінтеграції України, взяла під свій патронат діяльність новоствореного Центру та подарувала для бібліотеки ЛІМу кілька примірників книги «Факти про Німеччину».

Своєю чергою, заступник представника МЗС України у Львові Тарас Жалобак відзначив важливість розвитку міжнародних контактів для підготовки сучасних менеджерів, які повинні бути конкурентноздатними на ринку праці, у тому числі міжнародних компаній, та гідно представляти Україну. Натомість в.о. директора Департаменту міжнародного співробітництва Львівської обласної державної адміністрації Лев Захарчишин наголосив на ролі Центру щодо представлення України у європейській спільноті.

Своєю чергою, віце-президент Львівської Торгово-промислової палати Роман Баран зауважив важливість розвитку напряму бізнес-контактів між українськими та німецькими компаніями та підтвердив готовність Львівської ТПП активно сприяти у їх налагодженні. Натомість лектор Німецької служби академічних обмінів (DAAD) у Львові Міхаель Бек, запросив до продовження співпраці у рамках проектів цієї організації.

Після урочистостей гості ознайомилися з виставкою німецькомовної літератури та інформаційних матеріалів про Німеччину, яку організувала бібліотека ЛІМу. Про це повідомили сьогодні, 19 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів