Російсько-терористичні війська порушили режим припинення вогню на Донбасі більше 15 разів – «ІС» (відео)

09:15 10 грудня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 грудня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 9 грудня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Як повідомив у середу координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук, у північних і північно-західних районах Донецька фіксувалися активні переміщення підрозділів противника, який перекидає сили і засоби вздовж лінії фронту.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили в середу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«За минулу добу ситуація в зоні проведення Антитеррористичної операції не зазнала суттєвих змін. Штабом АТО обліковано 14 фактів порушення режиму «тиша» збоку незаконних збройних формувань. Із них три – до оголошення режиму припинення вогню.

Районами, де фіксувалися обстріли позицій наших військ залишаються Луганський, Донецький та Дебальцевський плацдарми. Артилерія сил АТО удари у відповідь на відкриття вогню терористами не наносила. Військовослужбовці України чітко і неухильно дотримуються регламенту припинення вогню.

У результаті провокативних вогневих атак терористів за добу отримали поранення різного ступеня тяжкості сім цивільних осіб. Усі вони доставлені до медичних установ для надання допомоги».

Ситуація в районі Маріуполя залишається напруженою. Зокрема, упродовж доби біля наших позицій сім разів було помічено ворожі БПЛА.

Ворожа повітряна розвідка почала активно діяти в період з 16.00 до 20.00. Наші воїни вогонь по БПЛА не відкривали, а лише спостерігали за ними і повідомляли про це відповідним чином представників ОБСЄ в регіоні».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав сьогодні, 10 грудня, такі її оперативні дані:

«Від 9.00 вчорашнього дня українські війська в зоні АТО виконують наказ про повне припинення ведення вогню. Російсько-терористичні війська продовжували вести обстріл, хоч їх інтенсивність упродовж останньої доби істотно знизилася

У цілому російсько-терористичні війська порушили режим припинення вогню більше 15 разів. Зокрема, зафіксовані обстріли з боку противника на Дебальцевському плацдармі (основна частина обстрілів) і в районі Донецька.

Вогонь вівся в основному зі стрілецької зброї і мінометів. Так, противником відкривався вогонь з позицій у районі населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Нікішине, Чорнухине та ін.

У районі населеного пункту Піски бойовики тривалий час вели хаотичний вогонь зі стрілецької зброї по лісопосадці з невстановленою метою (українських військовослужбовців в даній лісопосадці на той момент не було). Також не зменшилася бойова активність російсько-терористичних військ в зоні АТО у вигляді інших форм діяльності військ.

Так, в північних і північно-західних районах Донецька фіксувалися активні переміщення підрозділів противника, який перекидає сили і засоби вздовж лінії фронту. Крім живої сили, відзначено перекидання бронетехніки, а також артилерійських систем – шести установок ствольної артилерії прослідувало в бік Петровського району міста. Закінчується перегрупування формувань бойовиків безпосередньо в Донецьку, а також в районі населених пунктів Ясинувата і Горлівка.

Залишається напруженою ситуація на Дебальцевському плацдармі. У районі населених пунктів Нікішине й Чорнухине відзначаються переміщення формувань бойовиків.

Також противник активно здійснює маневри вздовж Бахмутськой траси, здійснюючи перекидання додаткових сил і засобів на ділянку фронту в районі населеного пункту Тошківка – зокрема, відзначена перекидання до п’яти одиниць бронетехніки. Вогневі підрозділи артилерії бойовиків інтенсивно змінюють позиції і отримують боєприпаси.

У районі населеного пункту Старобешеве тривали заходи щодо відновлення боєздатності тактичної групи російсько-терористичних військ, відведеної від лінії зіткнення з українськими військами для доукомплектування. У районі населеного пункту Комсомольське зафіксовано наявність нового підрозділу бойовиків, на озброєнні якого знаходиться шість одиниць бронетехніки і близько 10 одиниць автотранспорту. Спостерігається подальше пересування конвоїв постачання бойовиків по трасі Сніжне - Донецьк, а також південь від Донецька (в районі Оленівки та Тельманового).

Дмитро Тимчук повідомив про це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів