Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

21:27 14 березня 2022 р.

Фото до новини

Збіґнєв Рау закликав зупинити російську агресію проти України та українців.

Міністр закордонних справ Польщі та очільник ОБСЄ  Збіґнєв Рау виступив на форумі Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Під час свого виступу на форумі Ради безпеки ООН міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау оцінив, що вторгнення в Україну стало стратегічною поразкою Росії. Політик наголосив, що дії Росії стосовно цивільного населення України становлять «державний тероризм».

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Голова польської дипломатії, котрий нині виконує також обов’язки голови ОБСЄ, у своєму виступі в Радбезі ООН порушив питання російської агресії проти України та можливі наслідки для Польщі війни, яку Росія веде проти України. Темою виступу Збіґнєва Рау була також гуманітарна ситуація в Україні та поблизу польського кордону.

Збіґнєв Рау закликав зупинити російську агресію проти України та українців:

«Байдужість є завжди приятелем ворога. Вона сприяє агресору, але ніколи – жертвам, чий біль тим більший, чим сильніше вони почуваються покинутими. Політичний в’язень у його тюремній камері, головна дитина, позбавлений дому біженець. Не відповідаючи на їхні прохання та заклики, не даючи їм навіть тіні надії, ми викреслюємо їх з людської пам’яті».

Міністр Рау вказав на Білорусь як країну, котра несе відповідальність за співучасть у російській агресії проти України. Політик наголосив, що всі відповідальні повинні понести покарання за свої дії.

Участь у засіданні Ради безпеки ООН є основним пунктом візиту Збіґнєва Рау у Нью-Йорку.

Голова польської дипломатії зустрінеться також з генеральним секретарем ООН Антоніу Ґутеррешом та головою Генеральної асамблеї ООН Абдуллою Шахідом. У програмі візиту Збіґнєва Рау – також двосторонні зустрічі, зокрема, з представницею США при ООН Ліндою Томас-Ґрінфілд. 

Міністр Рау візьме участь у спеціальному концерті для України в нью-йоркській Метрополітен-опера.

Раніше заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач заявив, що необхідно ввести додаткові санкції проти росії за агресію щодо України. За словами представника польської дипломатії, дотеперішні санкції не зупинили вторгнення, і російська артилерія також атакує цивільні об'єкти, включаючи лікарні та дитячі садки.

Парламент Естонії прийняв звернення до країн ЄС і НАТО про створення безпольотної зони в Україні

Міноборони РФ погрожує новими ударами - як по Яворівському полігоні

Посольство США в Україні засудило обстріл Яворівського полігону на Львівщині

У Франції захопили віллу доньки Путіна для біженців з України (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів