Українські воїни зараз борються за свободу всієї Європи, - прем'єр-міністр Польщі

17:17 10 березня 2022 р.

Фото до новини

Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час візиту у Варшаві підтвердила зобов’язання Сполучених Штатів дотримуватися положень статті 5 Договору про НАТО: напад на будь-якого члена Альянсу вважатиметься нападом на ввесь Альянс.

З візитом до Польщі прибула віцепрезидентка США Камала Гарріс. У Варшаві політикиня розмовляла з прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким і президентом Анджеєм Дудою.

Як повідомила американська віцепрезидентка на зустрічі з очільником польського уряду, вона відвідує східний фланг НАТО, щоб підтвердити союзницькі зобов’язання: «Я тут, стою на східному фланзі НАТО, щоб підтвердити активність Сполучених Штатів у зобов’язаннях перед Польщею та її союзниками з НАТО. Немає сумніву, що ми об’єднані в багатьох питаннях, особливо стосовно України. Те, на що ми готові, – відстоювати наші принципи, які є спільними для країн НАТО у сфері суверенітету та територіальної цілісності, і в цьому випадку – щодо України».

Камала Гарріс подякувала полякам за гостинність до біженців з України. За її словами, темою нинішніх переговорів є, зокрема, те, як США надалі будуть підтримувати регіон, включно з Україною. Йдеться про гарантування безпеки, гуманітарної допомоги та інших заходів, які необхідно зробити, щоб Росія також зазнала серйозних і важких наслідків своїх дій.  

Голова польського уряду Матеуш Моравєцький на зустрічі з віцепрезиденткою США наголосив на необхідності посилення східного флангу НАТО: «Особливо зараз, у контексті того, що відбувається в Україні. Ми повинні присвятити деякий час, щоб обговорити, як допомогти українським воїнам і як зберегти їхню територіальну цілісність і свободу. Бо вони борються за нашу свободу, за свободу всієї Європи».

Польський прем’єр-міністр також подякував США за ембарго на російський газ і нафту.

Опісля віцепрезидентка США Камала Гарріс зустрілася з президентом Польщі Анджеєм Дудою. При цій нагоді політикиня підтвердила зобов’язання Сполучених Штатів дотримуватися положень статті 5 Договору про НАТО. У ній мовиться, що напад на будь-якого члена Альянсу вважатиметься нападом на весь Альянс.

Камала Гарріс також повідомила, що Польща отримала дві ракетні батареї Patriot, які значно посилять східний фланг НАТО. Вона також запевнила, що Україні нададуть фінансову та матеріальну допомогу в боротьбі з російською агресією.

Росія висунула шість вимог до України, в тому числі - зміну Конституції, - ЗМІ

В Україну, ймовірно, вирушають досвідчені найманці з російських приватних військових компаній, - Британія

Потяг вивіз з України до Польщі студентів з 26 країн

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів