В Україну, ймовірно, вирушають досвідчені найманці з російських приватних військових компаній, - Британія

14:44 10 березня 2022 р.

Фото до новини

Представники Заходу побоюються, що Росія може застосувати у війні з Україною неконвенційні види озброєння.

Про це інформує BBC, пише Dailylviv.com.

Найімовірніше, йдеться про хімічну зброю, хоча цей термін також охоплює маломасштабну ядерну, біологічну та радіологічну зброю або так звані брудні бомби.

"У нас є вагомі причини для занепокоєння", - сказав один західний чиновник, пояснивши, що таке вже було під час конфліктів за участю Росії - особливо в Сирії, де хімічну зброю застосовували її союзники.

У середу британське міністерство оборони повідомило у твіттері, що російські війська застосовують в Україні термобаричні ракети. Їх ще називають вакуумними бомбами, оскільки вони вибухають, висмоктуючи кисень, щоб створити високотемпературний та надзвичайно потужний вибух.

Така особливість посилює руйнівну силу цієї зброї порівняно з іншими бомбами схожого розміру. На людях, які опинилися в радіусі вибуху, це може позначитися жахливим чином.

Британське міністерство оборони додало, що в Україну, ймовірно, вирушають "досвідчені найманці" з російських приватних військових компаній, пов'язаних із Кремлем.

Російських найманців звинувачують у порушень прав людини в Африці та на Близькому Сході, зокрема в Сирії, Лівії та Центральноафриканській Республіці.

У Польщі розміщують системи протиракетної оборони PATRIOT

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

За Україну воюватиме син радниці прем'єр-міністра Великобританії

Крістіна Квін пообіцяла щоденне постачання Україні спорядження та оборонної зброї від США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів