Росія висунула шість вимог до України, в тому числі - зміну Конституції, - ЗМІ

22:55 10 березня 2022 р.

Фото до новини

Стали відомі шість ультимативних вимог Росії до України. Крім іншого, вимоги передбачають зміну Конституції України.

За даними ZN.UA, що отримані від надійних дипломатичних джерел, Росія висунула Україні 6 вимог. Перші п'ять із них, як бачиться Путіну, мають бути закріплені у Конституції України, пише Dailylviv.com.

   1. Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати Росія, яка напала на нашу країну.
   2. Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
   3. Визнання Україною Криму російським.
   4. Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
   5."Денацифікація". Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
    6."Демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Офіційних підтверджень такого ультиматиму українська сторона не подала. Цю інсайдерську публікацію розкритикував у твітері радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк: "Все, що я останнім часом читаю про російські переговорні «ультиматуми» — про статуси, території, мови, націоналізацію тощо — викликає лише здивування. Перестаньте, будь ласка, їсти російську пропаганду в таких обсягах, які наші «Дзеркала» наївно передруковують".

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

В Україну, ймовірно, вирушають досвідчені найманці з російських приватних військових компаній, - Британія

Українські воїни зараз борються за свободу всієї Європи, - прем'єр-міністр Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів