Генпрокурор розпочала кримінальне провадження проти Путіна і членів Радбезу РФ

22:36 21 лютого 2022 р.

Фото до новини

Їздити на шопінг членам цього закритого клубу «по закордонах» стане важко, пообіцяла Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.

Про це Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила у ФБ, пише Dailylviv.com: "15.02.2022 депутати Держдуми РФ звернулись до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати незалежність «ЛНР» та «ДНР» - іншими словами, українських територій.

21.02.2022 відбулося засідання Радбезу РФ під керівництвом Володимира Путіна, під час якого його члени відкрито підтримали таку ідею.

Наші дії:

Реєстрація кримінального провадження за ч.2 ст. 110 КК України  - публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинені представником влади.

Я не маю права реагувати емоційно: не можу жартувати, висловлюватись на будь-якій мові, крім процесуальної, відправляти прокльони на адресу недругів – все це закон мені робити не дозволяє. Але саме закон змушує нас реагувати на скоєний злочин і нести відповідальність за процесуальну перспективу справ. Наші українські прокурори займуться цією справою «по повній програмі». Їздити на шопінг членам цього закритого клубу «по закордонах» стане важко – обіцяємо".

Сьогодні ввечері президент Російської Федерації Владімір Путін підписав укази про визнання ОРДЛО.

"Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення: негайно визнати незалежність та суверенітет "Донецької народної республіки та "Луганської народної республіки"". Прошу Федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім і ратифікувати угоду про дружбу з цими "республіками", - заявив Путін.

Росія готується до вкрай жорстокого вторгнення: радник США з нацбезпеки

Генконсульство Росії у Львові припинило запис на прийом громадян

Росія планує в Україні тортури і вбивства, - лист США до ООН

Російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з важкого озброєння по Луганську (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів