Росія планує в Україні тортури і вбивства, - лист США до ООН

14:04 21 лютого 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати стверджують, що Росія має списки українців, які «підлягають вбивству або відправленню в табори» після військової окупації.

З листом США до ООН про таке можна ознайомитись на сайті видання The Washington Post, пише Dailylviv.com.

США поінформували ООН, що мають достовірну інформацію про складання Росією списків українців, «які будуть убиті або відправлені до таборів після військової окупації». Про це йдеться у листі на ім'я Верховного комісара ООН з прав людини, отриманого виданням у неділю ввечері.

У листі стверджується, що після вторгнення Росія планує тортури, «насильницькі зникнення» та «широкомасштабні людські страждання». При цьому в листі не вказується, на яких розвідданих засновано таку оцінку, зазначає The Washington Post.

«Я хотів би довести до вашого відома нещодавно отриману Сполученими Штатами тривожну інформацію, яка вказує на те, що плануються порушення прав людини та зловживання внаслідок подальшого вторгнення», ― йдеться у листі, підписаному Батшебою Крокером, послом США в ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

«Ці дії, які під час минулих російських операцій включали цілеспрямовані вбивства, викрадення/насильницькі зникнення, необґрунтовані затримання та застосування тортур, ймовірно, будуть спрямовані проти тих, хто виступає проти дій Росії», ― йдеться у листі. Лист адресований Мішель Бачелет, Верховному комісару ООН з прав людини.

Крокер стверджує, що мішенню російських військових стануть російські та білоруські дисиденти, які перебувають в Україні ― журналісти, активісти, борці з корупцією, а також «уразливі групи населення, такі як релігійні та етнічні меншини та ЛГБТКІ+».

«Зокрема, у нас є достовірна інформація про те, що російські сили складають поіменні списки українців, які будуть убиті або відправлені до таборів після військової окупації», ― йдеться у листі. Зазначається, що адміністрація Байдена також має в своєму розпорядженні інформацію про те, що російські сили, ймовірно, будуть використовувати «летальні засоби» для придушення мирних протестів або інших «мирних акцій передбачуваного опору з боку цивільного населення».

За інформацією The Washington Post, листа було передано в неділю ввечері до Управління Верховного комісара ООН з прав людини у Швейцарії.

Посольство Росії у Вашингтоні не відповіло на прохання видання надати коментар.

Енкаведистський садизм на Донбасі у виконанні росіян і сепаратистів проти громадян України, - звіт

Україна не має наміру просуватися на окуповані території силовим шляхом – секретар РНБО

В ОРДЛО оголосили загальну мобілізацію

Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну, але можливості дипломатії не вичерпані, - Байден

Європейський Союз вирішив розгорнути в Україні військову місію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів