Енкаведистський садизм на Донбасі у виконанні росіян і сепаратистів проти громадян України, - звіт

13:26 17 травня 2021 р.

Фото до новини

Під час війни на Донбасі, що триває з 2014 року, в полон до сепаратистів потрапило майже 4 тисячі громадян України. Більшість з них зазнали тортур, яких не знає цивілізований світ.

Вийшов приголомшливий звіт про тортури український громадян на Донбасі, що чинять росіяни і сепаратисти, яких підтримує Москва. 

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

«Ізоляція. Голоси з підземелля» - це документ, що налічує майже 60 сторінок про злочини, що було удокументовано на основі свідчень полонених. Звіт створили польська журналістка Моніка Андрушевська і український юрист Віталій Хекало. Рапорт, що його було створено за дорученням євродепутатки Анни Фотиґи з групи європейських консерваторів, буде опубліковано 17 травня о 14 годині. Зі звітом ознайомилася брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька.

Тортури через ураження електричним струмом, підтоплення, забивання голок у нігті, задушення і катування під час допитів, змушування признатися, утримання у дуже тісних приміщеннях – це розповіді полонених. У звіті увагу зосереджено на подіях на території Заводу ізоляційних матеріалів у Донецьку, який використовують як слідчий ізолятор «Ізоляція», оскільки, як написано, рівень порушення прав людини у цьому місці є немислимий на світовому рівні.

«Ставлення до всіх, хто там перебуває, - жахливе. Це місце перетворилося на концтабір», - розповів один із полонених, що перебував там у 2016-2019 роках, без жодного контакту із зовнішнім світом. «У звіті є факти порушення прав людини у розумінні міжнародного права, які здійснювали росіяни та сепаратисти на території так званої ДНР», - написано у вступі до документу.

Автори звіту сподіваються, що він спричиниться до більшого розголосу злочинів, що там чиняться, та покарання винних. У документі йдеться передусім про тортури і катування мирного населення на Заводі ізоляційних матеріалів у Донецьку. Але також є інформація про те, що під час війни на Донбасі, що триває з 2014 року, в полон до сепаратистів потрапило майже 4 тисячі громадян України.

Росія не змінює своїх ворожих дій щодо інших держав

Як на Львівщині знешкоджували "терористів" (відео)

Медведчука і Козака підозрюють у держзраді: що відомо

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів