Росія зібрала біля кордонів України 3/4 професійних військових підрозділів

11:56 20 лютого 2022 р.

Фото до новини

Підготовка російських військ до можливої ​​наступальної операції проти України триває.

Про це сьогодні у телеграм-каналі розповіла Conflict Intelligence Team - команда, що займається висвітленням конфліктів в Україні і Сирії, пише Dailylviv.com: "Зараз увага світової громадськості прикута до подій на Донбасі, масових обстрілів підконтрольної Україні території, загибелі українських військових, провокацій та заяв керівництва «республік» про нібито підготовку українського наступу. Тим часом, російські збройні сили продовжують підготовку до можливого наступу на територію України. Підвезення техніки ще триває, але ми вважаємо, що російські війська вже зараз готові до реалізації різних сценаріїв агресії — від операції на Донбасі до масштабного вторгнення в Україну та спроб захоплення великих міст.

На супутникових знімках та на відео у соціальних мережах видно військові автомобілі та бронетехніку у польових таборах та вертольоти на польових аеродромах і посадкових майданчиках, найчастіше на відстані менше 30 кілометрів від кордону з Україною. На території Білорусі останніми днями фіксується рух російських колон та ешелонів поблизу кордонів з Київською та Чернігівською областями України. У цьому ж районі знову наведено понтонний міст через річку Прип'ять. Супутникові знімки говорять і про перекидання додаткової авіації, наприклад, винищувачів-бомбардувальників Су-34 на аеродром Приморсько-Ахтарськ на березі Азовського моря.

Є також ознаки підготовки масштабної десантної операції — у Тулі спостерегли десантну техніку з парашутними системами. Пізніше, судячи з усього, таку ж техніку було знята на потязі, який прямував у бік Білорусі. Згідно з базою даних РЖД, цей ешелон вийшов з Тули і, швидше за все, перевозить техніку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, ймовірно 51-го парашутно-десантного полку, дислокованого в Тулі. Старший науковий співробітник Євразійської програми Інституту досліджень зовнішньої політики Роберт Лі вважає, що у разі ескалації російські війська здатні здійснити десантну операцію силами до полку, а також морський десант силами до бригади.

Все це відбувається на тлі ядерних навчань «Гром», у рамках яких відбуваються запуски крилатих та балістичних ракет. На думку Роберта Лі, ці навчання можуть бути сигналом для НАТО не втручатися у хід можливої ​​російської операції проти України.

На тлі цих приготувань кілька відео нібито відведення військ, опублікованих міноборони РФ і телеканалом «Звєзда», не вселяють особливого оптимізму. Нам не вдалося незалежно підтвердити, що хоча б один з показаних на відео ешелонів справді прибув у місце постійної дислокації. Однак навіть якщо всі показані нам підрозділи дійсно були відведені, то сумарно масштаби відводу становлять не більше 3-4 батальйонних тактичних груп, а, за останніми оцінками американських джерел, кількість цих професійних автономних з'єднань біля кордонів України доведена до 125 (тобто до 3/4 із 168 наявних у складі збройних сил РФ). Інші ознаки відведення, на кшталт двох колон військ національної гвардії та однієї колони паливозаправників, які кореспондент телеканалу "Дождь" зауважив такими, що йдуть у бік Москви, також видаються незначними на тлі підходу техніки до кордонів, що триває — крім того, вони можуть прямувати в Брянську область або Білорусь.

З урахуванням штучного нагнітання обстановки на Донбасі та в прикордонній Ростовській області можна вважати, що за останні дні ймовірність масштабної російської операції проти України не знизилася, а швидше навіть збільшилася. Ми продовжуємо моніторинг ситуації і просимо надсилати наявні у вас свідоцтва на пошту info@citeam.org  або телеграм @leviev".

Boeing доставив у Львів 15 тонн військової допомоги: що на борту

Нідерланди переводять своїх дипломатів з Києва до Львова

Польща рекомендує своїм громадянам покинути окремі регіони України

У Львові сів літак військово-повітряних сил Канади Boeing CC-177 Globemaster

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів