У Львові сів літак військово-повітряних сил Канади Boeing CC-177 Globemaster III

20:47 19 лютого 2022 р.

Фото до новини


Фото: Юрій Танчин

Сьогодні, 19 лютого, у львівському аеропорту здійснив посадку літак «Boeing CC-177 Globemaster III», який належить до Королівських військово-повітряних сил Канади.

Сьогодні, 19 лютого, у львівському аеропорту здійснив посадку літак «Boeing CC-177 Globemaster III», який належить до Королівських військово-повітряних сил Канади.

Про це повідомляє кореспондент «Варта1» Юрій Танчин, пише Dailylviv.com.

Літак здійснив рейс за маршрутом Рига–Львів.

Близько 20:20 год за місцевим часом борт торкнувся злітно-посадкової смуги у Львові.

Як повідомив у Twitter міністр оборони Олексій Резніков, в Україну прибула зброя від канадських друзів.

"Ми отримали військову допомогу у вигляді гвинтівок, кулеметів з оптичними прицілами, приладів нічного бачення та спостереження та військової техніки. Дякуємо за це важливе та своєчасне рішення!",- написав Резніков.

Довідка

Макдоннелл Дуглас/Боїнг» С-17 «Глоубмайстер ІІІ» - американський стратегічний військово-транспортний літак виробництва компанії McDonnell Douglas. Розроблявся у 1980-х - початку 1990-х років і отримав свою назву на честь 2-х попередніх поршневих військово-транспортних літаків з ім'ям «Глоубмайстер»: C-74 «Глоубмайстер ІІІ» та C-124 «Глоубмайстер ІІ». Літак виконує завдання зі стратегічного перекидання військ та вантажів повітрям навколо світу, а також десантування повітрянодесантних військ, медичної евакуації тощо.

Літак перебуває на озброєнні повітряних сил США, Австралії, Катару, ОАЕ, Канади, Великої Британії, Індії та Кувейту, а також здійснює важкі перевезення НАТО. Всього було випущено 279 одиниць літаків, 29 листопада 2015 року був випущений та злетів у повітря останній екземпляр С-17 «Глоубмайстер ІІІ»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів