Росія готується до вкрай жорстокого вторгнення: радник США з нацбезпеки

20:07 21 лютого 2022 р.

Фото до новини

«В нас є розвіддані, у яких припускається ще більший рівень жорстокості, оскільки це буде не просто звичайна війна між двома арміями, це буде війна, яку вестиме Росія, щоби придушити, розгромити та завдати болю українцям», – сказав Джейк Салліван в інтерв’ю NBC.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван прокоментував у понеділок в інтерв’ю для ранкових програм американських каналів пропозицію проведення французького саміту між президентами Росії та США. Радник президента США сказав, що прийняття такої пропозиції Байденом було саме по собі зрозумілим. Однак, Салліван зазначив, що все вказує на продовження Росією підготовки до повномасштабного вторгнення, яке може статися в «найближчі години чи дні». Він підкреслив, що якщо Росія реалізує свої плани – багато тисяч людей загине.

«Ми вважаємо, що будь-яка операція такого масштабу, яку, на нашу думку, планують росіяни, буде надзвичайно жорстокою (…) Але в нас є розвіддані, у яких припускається ще більший рівень жорстокості, оскільки це буде не просто звичайна війна між двома арміями, це буде війна, яку вестиме Росія, щоби придушити, розгромити та завдати болю українцям», – сказав Салліван в інтерв’ю NBC.

Джейк Салліван посилався на інформацію, яка вказує на те, що Росія створює списки людей, які підлягають знищенню або відправці до таборів для полонених. За інформацією, об’єктом репресій будуть українці, які виступають проти російської окупації, а також, серед іншого, російські та білоруські опозиціонери, представники національних, релігійних спільнот, а також ЛГБТ.

«Ми переказали цю інформацію до Організації Об’єднаних Націй, бо вважаємо, що світ має мобілізуватися, щоби протистояти російській агресії», – сказав Салліван. Він підкреслив, що США готові запровадити жорсткі санкції проти Росії. Радник США з нацбезпеки додав, що Байден зробив дуже важливу річ – «направив додаткові сили США до країн східного флангу НАТО, щоби показати готовність США захищати кожен дюйм території НАТО».

Європейський Союз вирішив розгорнути в Україні військову місію

22 лютого у Москві відбудеться шаманська подія, - міністр оборони

Посольство США попереджає своїх громадян про теракти в Росії

Росія зібрала біля кордонів України 3/4 професійних військових підрозділів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів