США оголосили про нові санкції проти рф: вони стосуються перших осіб

22:23 6 квітня 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти росії. Серед них два ключові російські банки та дочки президента владіміра путіна. Вашингтон посилює санкції проти москви у координації з Європейським Союзом і G7.

Сполучені Штати запровадили повні санкції щодо блокування Сбербанку, який є ключовим для російської економіки, і в якому знаходиться третина російських фінансових активів. Аналогічні обмеження були застосовані до найбільшого приватного банку Альфа-банку.

Про це повідомляє Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Президент Джо Байден також підпише указ про заборону нових інвестицій в росії американськими суб’єктами, що має поглибити ізоляцію рф від світової економіки. Нові санкції також стосуються сімей представників російської політичної еліти, зокрема доньок владіміра путіна, дружини та доньки міністра сєрґєя лаврова, членів Ради національної безпеки росії та екс-прем'єра дмітрія мєдвєдєва.

На думку Білого дому, санкції Заходу проти москви дуже жорсткі. Високопоставлений представник адміністрації вказав на зниження ВВП росії цього року на 15%, інфляцію на рівні понад 15%, порушення ланцюга поставок і економічну та технологічну ізоляцію. Він нагадав, що з початку вторгнення в Україну з росії вийшли понад 600 іноземних суб’єктів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів