Нові санкції: США заборонили імпорт російських нафти та газу

19:06 8 березня 2022 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден у вівторок, 8 березня, звернувся до держави з питанням про подальші дії проти Росії в зв'язку з її вторгненням в Україну, яке почалося 24 лютого.

У своєму виступі президент оголосив про заборону імпорту російських нафти і газу.

«Ми забороняємо будь-який імпорт російських нафти та газу», – сказав голова Білого дому.

США вели переговори з цього питання з союзниками в Європі, які значно більшою мірою, ніж США, залежать від постачання російської нафти. Два поінформовані джерела повідомили у понеділок, що США готові запровадити заборону на імпорт російської нафти.

«Білий дім також координує це питання з лідерами Конгресу, які працюють над прискореним ухваленням закону, який забороняє імпорт нафти з Росії, і це спонукає адміністрацію Байдена працювати у прискореному режимі», повідомило джерело на умовах анонімності.

Сенатор Кріс Кунс заявив в інтерв'ю телеканалу CNN, що адміністрація Байдена координує свої дії з європейськими союзниками і «хоче переконатися, що ми підготували ґрунт для ефективного запровадження заборони на імпорт російських енергоносіїв».

Ми побачимо підвищення цін на газ тут, у Сполучених Штатах. У Європі буде різке підвищення цін. Це ціна відстоювання свободи та підтримки українського народу, і нам за це доведеться платити», - наголосив сенатор Кунс.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), у 2021 році Сполучені Штати імпортували з Росії в середньому близько 20,4 млн. барелів нафти і нафтопродуктів на місяць, що становить близько 8% імпорту рідкого палива в США.

Воєнно-політичне керівництво Білорусі готове до широкомасштабної участі у війні, - Генштаб ЗСУ

Японія заявила, що південні Курили це їхня споконвічна територія

7750 вчених і наукових журналістів у РФ протестують проти інтервенції в Україні

Україна має шанси одержати літаки МіГ-29 і ракетні системи S300, - Fox News

Путін дав 5 мільярдів доларів на п'яту колону в Україні: кому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів