Японія заявила, що південні Курили це їхня споконвічна територія

15:23 8 березня 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда під час виступу в Сеймі 7 березня назвав південну частину Курильських"островів японськими споконвічними територіями.

Після вторгнення російської армії в Україну уряд Японії змушений був переглянути свою політику щодо Росії. Це пов’язано з тим, що переговори щодо мирного договору, включаючи питання Північних територій між Японією та Росією, застопорилися, а прогрес економічного співробітництва невизначений.

Про це інформує Yomiuri, пише  Dailylviv.com.

Прем'єр-міністра Кісіда 7 березня сказав, що японський уряд знає про північну територію, і заявив, що як унікальна територія і територія з суверенітетом «є відповіддю Японії». «Я не пам’ятаю, як правильно використав цей термін», – сказав він.

Веб-сайт і брошури Міністерства закордонних справ описують Північні території як «територію, властиву Японії». Однак кабінет Абе сподівався на прогрес мирних переговорів, уникав стимулювання Росії і утримався від цього висловлювання. У лютому 2019 року, коли його запитали про мирні переговори: «Чи вважаєте ви чотири північні острови унікальною територією Японії?», уряд відповів: «Я хотів би утриматися від відповіді, оскільки це може перешкодити майбутнім переговорам». визначився з відповіддю.

Сьогодні в Гаазі починаються слухання в Міжнародному суді ООН за позовом України проти Росії

Воєнно-політичне керівництво Білорусі готове до широкомасштабної участі у війні, - Генштаб ЗСУ

Нові санкції: США заборонили імпорт російських нафти та газу

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів