РФ заборонила експорт нафти й бензину до України

13:30 18 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: epravda.com.ua

Російська Федерація встановила заборону на експорт до України нафти й нафтопродуктів.

Про це, як повідомили в інформаційній агенції «ТАСС», заявив прем'єр-міністр РФ Дмітрій Медведєв, який уточнив, що «деякі вітчизняні товари можна буде вивозити до України тільки після спеціального дозволу».

«Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, в тому числі вугілля і нафту, і нафтопродукти», – зазначив прем'єр-міністр РФ.

Дмітрій Медведєв також повідомив: «Я підписав постанову уряду. Ми розширюємо заборону на ввезення в Росію окремих видів товарів, цей крок торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становила майже 250 мільйонів доларів».

Тим часом в інтернет-виданні «Економічна правда» нагадали: «Імпорт бензинів до України за сім місяців 2018 року скоротився на 9,8% до 631,3 тисячі тонн. Постачання бензину з Білорусі, основного джерела імпорту цього пального, знизилися на 11,5% до 508,3 тисячі тонн».
«Литовські і польські НПЗ групи «Orlen» наростили поставки на 6% до 114,1 тисячі тонн.
Практично весь імпорт бензинів здійснюється залізничним транспортом. На морські поставки припало 7,8 тисячі тонн проти 4,6 тисячі тонн за аналогічний період 2017 року», – поінформували також в «ЕП»

«Частка українських НПЗ в структурі наповнення ринку бензинів за сім місяців 2018 року становила 43,8% проти 40,6% за аналогічний період 2017 року. За дев’ять місяців 2018 року в балансі українського ринку дизпального частка білоруських виробників скоротилася з 43% до 35% в порівнянні з минулим роком, в той час як частка поставок з Росії зросла з 28% до 37%», – повідомили також в «ЕП»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів