Уряд США визнав дії російських військ в Україні військовим злочином

21:23 23 березня 2022 р.

Фото до новини

Сполучені Штати Америки офіційно визнали дії російських військових в Україні воєнним злочином.

Про це йдеться в заяві держдепартаменту США, пише Dailylviv.com.

"Російські війська знищили багатоквартирні будинки, школи, лікарні, критично важливу інфраструктуру, цивільні транспортні засоби, торгові центри та машини швидкої допомоги, унаслідок чого тисячі невинних мирних жителів були вбиті або поранені. Багато об’єктів, на які вразили російські війська, чітко ідентифіковано як цивільні. Сюди входить і Маріупольський пологовий будинок, про що прямо зазначає Управління Верховного комісара ООН з прав людини у звіті від 11 березня",- наголошують у заяві.

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, війська Путіна в Україні вчинили військові злочини.

"Тоді я зазначив, що навмисний напад на цивільних є військовим злочином. Я наголосив, що Держдепартамент та інші експерти уряду США документують та оцінюють потенційні військові злочини в Україні.

Сьогодні я можу оголосити, що на основі наявної наразі інформації уряд США оцінює, що російські війська вчинили військові злочини в Україні.

Наша оцінка заснована на ретельному аналізі доступної інформації з державних та розвідувальних джерел. Як і у випадку з будь-яким підозрюваним злочином, суд з юрисдикцією щодо злочину несе остаточну відповідальність за визначення кримінальної вини в конкретних випадках.

Уряд США продовжуватиме відстежувати повідомлення про військові злочини та ділитиметься зібраною інформацією з союзниками, партнерами та міжнародними установами та організаціями, за потреби. Ми прагнемо до відповідальності, використовуючи всі доступні інструменти, включаючи кримінальне переслідування.",- підсумував Блінкен.

Сейм Польщі оголосив Путіна військовим злочинцем, а Верховна Рада України - ще ні

Кривавий Путін мріє перемогти Україну до 7 травня і провести тріумфальний парад перемоги

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів