Росія запропонувала до 5 ранку 21 березня здати Маріуполь. Україна відмовилась

01:39 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Міноборони росії виставило ультиматум і запропонувало здатися захисникам міста. Україна відмовилась.

Кілька годин тому російське міноборони поставило ультиматум українській владі: до 5 ранку 21 березня скласти зброю і здати місто, а лише тоді російські окупанти обіцяють відкриють гуманітарні коридори для населення, пише Dailylviv.com.

Міністерка Ірина Верещук, яка координує роботу з гуманітарними коридорами відповіла, що ні про яку здачу Маріуполя не може йти мова.

"Ні про які здачі, складення зброї мови йти не може. Ми вже російську сторону про це повідомили", – сказала Верещук в коментарі "Українській правді".

Вона розповіла, що росія написала лист з ультиматумом на 8 сторінок "з поверненням в історію та іншою маячнею" і скерувала копії в ООН та інші міжнародні структури, однак там розуміють, що це маніпуляція і взяття в заручники людей.

Відповідь уже є від радника мера

Радник мера Маріуполя відразу відповів Росії. На своїй сторінці у Facebook Петро Андроющенко висловився лаконічно: "Х#й вам, а не Маріуполь".

Завали театру у Маріуполі немає кому розбирати: під ними може бути щонайменше 1300 людей, – нардеп

З-під руїн виходять живі люди: драмтеатр у Маріуполі витримав удар авіабомби

 

Внаслідок ворожого обстрілу у Києві стався обвал у житловому будинку

Папа Франциск закликав припинити нелюдяне кровопролиття в Україні

Як раніше зазначала українська сторона, військові РФ неодноразово зривали попередні спроби евакуювати мирних жителів Маріуполя. Крім того, міськрада Маріуполя повідомляла, що російські військові проти волі вивозять жителів Маріуполя до РФ.

Українська влада має намір відправити до Маріуполя близько 50 автобусів для порятунку жителів міста, які вже кілька тижнів відрізані від тепло- та водопостачання та змушені ховатися у підвалах та бомбосховищах від бомбардувань житлових районів військами РФ. За даними ООН, у місті добігли кінця запаси харчів та води.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів