Президент США Джо Байден прилітає до Польщі і відвідає Ряшів, що за 100 км від кордону з Україною

08:44 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Причиною візиту Джо Бпйдена до Польщі є ситуація в Україні, де місяць триває війна Росії проти України.

Президент Сполучених Штатів 25 березня після обіду прилетить до Польщі. Джо Байден буде у Польщі більше доби. Зокрема, він відвідає Ряшів і Варшаву, а причиною його візиту є ситуація в Україні, де місяць триває війна росії проти України. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Президент Джо Байден прилетить до Польщі з Брюсселю, де в четвер, 24 березня, він брав участь у самітах НАТО, G7 та Євросоюзу. Після обіду 25 березня президентський літак приземлиться у Ряшеві. Там Джо Байдена привітає президент Польщі Анджей Дуда. Головна ціль візиту на Підкарпатті – зустріч з військовими 82-ї американського повітряно-десантної дивізії, які прибули до Польщі у зв’язку з війною в Україні. Двоє президентів також зустрінуться з волонтерами, які допомагають українським біженцям.

За декілька годин перебування у Ряшеві Джо Байден відправиться до Варшави. 26 березня у столиці Польщі він зустрінеться на перемовинах з президентом Анджеєм Дудою. У плані перебування також передбачено зустріч з біженцями з України. Також ближче вечора президент США виголосить у Варшаві спеціальну промову.

Американська сторона підкреслює, що головною метою візиту Джо Байдена у Польщі є демонстрація єдності США з Польщею на фоні війни в Україні та зустріч з українськими військовими.

Уряд США визнав дії російських військ в Україні військовим злочином

Системи ППО від США будуть в Україні найближчими днями – Данілов

США приймуть до 100 000 українців, які втікають від війни - джерела

За місяць Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Звернення президента США Джо Байдена про допомогу США Україні (наживо)

Нові санкції: США заборонили імпорт російських нафти та газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів