У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

16:48 23 березня 2022 р.

Фото до новини

Європейська комісія опублікувала план, покликаний гарантувати безпечне постачання сировини та протидіяти зростанню цін на енергоносії

Про це інформує Польсье радіо, пише Dailylviv.com.

Європейська комісія пропонує запровадити спільні закупівлі газу та обов’язкове заповнення газосховищ. Брюссель опублікував план, покликаний гарантувати безпечне постачання сировини та протидіяти зростанню цін на енергоносії.

Ці пропозиції мають обговорити лідери ЄС під час свого дводенного саміту, що розпочнеться у бельгійській столиці у четвер.

«Єврокомісія хоче зобов’язати країни-члени ЄС, аби до 1 листопада вони заповнили свої газосховища на щонайменше 90% з метою підготовки до зими та можливих контрсанкцій з боку росії.

Зараз у низці країн стан заповнення не перевищує третини, а ще в декотрих, зокрема в Німеччині, газові резерви формуються не державою, а Ґазпромом. Цього сезону російський монополіст зберігав дуже низький рівень резервів, що причинилося до виникнення газової кризи.

У пропозиціях Єврокомісії є також пропозиції запровадження зобов’язань з боку постачальників з-поза Європейського Союзу.

Окрім цього, Брюссель пропонує здійснення спільної закупівлі газу. Це відбуватиметься добровільно і кожна країна самостійно вирішуватиме, чи до цього приєднатися. Європейська комісія пояснює, що таким чином можна отримати ліпшу позицію у переговорах із постачальниками та нижчі ціни.

Також Єврокомісія пропонує пом’якшити суворі принципи, за якими надається державна допомога. Йдеться про підтримку тих фірм, що постраждали унаслідок зростання цін на енергоносії».

Уряд Німеччини вже три тижні не відповідає на запит України щодо зброї – посол

Німеччина відмовляється від російської антивірусної лабораторії Kaspersky

Останні дії Путіна розвіяли ілюзії багатьох у Німеччині: ця війна стане катастрофою для Росії, - канцлер ФРН

Перекладачка німецього видання Welt розплакалась під час перекладу останнього відеозвернення Зеленського (відео)

Кулеба звинуватив Німеччину в широкомасштабному співробітництві з Росією

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів