Німеччина відмовляється від російської антивірусної лабораторії Kaspersky

13:33 15 березня 2022 р.

Фото до новини

Федеральне відомство з інформаційної безпеки (BSI) Німеччини застерігає від використання програмного забезпечення для захисту від вірусів російського виробника Kaspersky. BSI рекомендує замінити програми для захисту від вірусів Kaspersky на альтернативні продукти.

Про це повідомляє BSI, пише Dailylviv.com.

Антивірусне програмне забезпечення, включаючи пов’язані хмарні сервіси з підтримкою у реальному часі, має широкі системні дозволи і завдяки системі (принаймні для оновлень) повинно підтримувати постійне, зашифроване та неперевірене з’єднання з серверами виробника. Тому довіра в надійність і самозахист виробника, а також його справжня здатність діяти є вирішальними для безпечного використання таких систем. Якщо є сумніви щодо надійності виробника, програмне забезпечення для захисту від вірусів становить особливий ризик для захищеної ІТ-інфраструктури.

Дії військових та/або розвідувальних сил у Росії та загрози з боку Росії проти ЄС, НАТО та Федеративної Республіки Німеччина в ході ймовірного збройного конфлікту  пов’язані зі значним ризиком успішної ІТ-атаки. Російський ІТ-виробник може самостійно проводити наступальні операції. Перехід на інші продукти пов’язаний з тимчасовими втратами комфорту, функціональності та безпеки, але BSI рекомендує його.

Останні дії Путіна розвіяли ілюзії багатьох у Німеччині: ця війна стане катастрофою для Росії, - канцлер ФРН

Перекладачка німецього видання Welt розплакалась під час перекладу останнього відеозвернення Зеленського (відео)

Кулеба звинуватив Німеччину в широкомасштабному співробітництві з Росією

Перші українські біженці прибувають до Німеччини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів