Перші українські біженці прибувають до Німеччини

21:44 26 лютого 2022 р.

Фото до новини

За два дні до Німеччини прибули кілька десятків біженців з України, які рятуються від війни, яку розв'язала РФ. Очікують в Німеччині десятки тисяч біженців з України.

Перші біженці з України, які залишають країну у пошуках безпеки та прихистку після того, як Російська Федерація почала завдавати масштабних ударів по українській цивільній та військовій інфраструктурі, почали прибувати до Німеччини.

Про це у суботу, 26 лютого, повідомляє агенція dpa з посиланням на німецьку владу, пише Dailylviv.com.

Біженці перетинають кордон з боку Польщі, біля міста Герліц. За два дні польсько-німецький кордон там перетнули до 10 людей, свідчать дані федеральної поліції Саксонії.

Влада землі Брандербург повідомляє, що станом на обід суботу прийняла шістьох біженців з України. До Гамбурга прибуло не більше чотирьох біженців.

Напередодні канцлер ФРН Олаф Шольц (Olaf Scholz) та глави урядів німецьких земель обговорили план прийняття біженців з України. За розрахунками влади Брандербурга, протягом наступних кількох днів там очікують щонайменше 10 тисяч українських біженців. Представники місцевої влади Тюрингії заявили, що готові вже зараз розмістити до 3 000 людей з України. Про готовність розширити можливості для розміщення біженців заявив і міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Боріс Пісторіус.

Ситуація на кордоні з Польщею напружена: Україну намагаються покинути громадяни призовного віку, - ЛОДА

Ситуація на кордоні з ЄС: найбільші черги на ПП з Польщею

Українці перетинають кордон зі своїми тваринами: як реагують поляки

У ПП Рава-Руська для жінок та дітей організовано додатковий транспорт для перетину кордону

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів