У Польщі підготували вісім пунктів прийому біженців від війни з України: на Люблінщині і на Підкарпатті

18:02 24 лютого 2022 р.

Фото до новини

На Люблінщині пункти прийому працюватимуть у таких містах: Дорогуськ, Долгобичув, Зосін та Гребенне. На Підкарпатті прийматимуть у містах: Корчова, Медика, Будомєж і Кросцєнко.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Голова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський заявив, що Польща прийме всіх українських біженців, які з’являться на кордоні. Польський уряд підготував вісім пунктів прийому біженців від війни з України, вони будуть розташовані на прикордонних переходах у Люблінському та Підкарпатському воєводствах.

Біженці отримають листівку з усією інформацією про отримання притулку в Польщі. У розпорядженні українців також буде спеціальний сайт, до того ж біженці зможуть отримувати повідомлення з необхідною інформацією за допомогою SMS.

Міністр Маріуш Камінський на запитання про кількість біженців, які може прийняти Польща, сказав, що кожен біженець війни отримає допомогу. «Ми будемо діяти відповідно до ситуації. Ми приймемо групу, яка з’явиться на кордоні», – повідомив він.

Як підкреслив Маріуш Камінський, польські служби діятимуть гнучко й підходитимуть до кожного випадку індивідуально. «Ми точно не допустимо ситуації, коли дитина з батьками, якщо вони не мають відповідних документів, не зможе в’їхати до Польщі. Ми будемо діяти гнучко та мудро», – наголосив він.

На Люблінщині пункти прийому працюватимуть у таких містах: Дорогуськ, Долгобичув, Зосін та Гребенне. На Підкарпатті біженців прийматимуть у містах: Корчова, Медика, Будомєж і Кросцєнко. Також за кілька годин мають побудувати додатковий дев’ятий пункт на залізничному вокзалі в Перемишлі.

14 країн надають консульські послуги у Львові (перелік)

Розпочались перевезення фурами для Збройних сил України з польського напрямку

У Львові запрацював координаційний центр для допомоги біженцям

Польща зняла обмеження щодо ПЛР-тестів для громадян України

Черги на західному кордоні України станом на 15.00

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів