Шегині-Медика почнуть реконструювати наприкінці літа. Ситуація з іншими ПП

21:12 1 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 1 липня, між воєводою Підкарпатським (Республіка Польща) Евою Леніарт та головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким відбулась онлайн-зустріч. Обговорили хід робіт на перспективному міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нижанковичі - Мальховичі».

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Воєвода зазначила, що до кінця липня 2021 року польська сторона очікує на результати повторно оголошеного тендеру на будівництво цього пункту пропуску.

Обговорили також стан виконання робіт з реконструкції трьох пунктів пропуску на території Львівщини: «Шегині», «Краківець» та «Рава-Руська».

Водночас сторони порушили питання щодо функціонування ПП «Шегині - Медика» на період його реконструкції. Наразі здійснюється завершальний етап робіт з підготовки реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску. Наприкінці серпня – початку вересня 2021 року має розпочатися будівництво, яке триватиме орієнтовно до кінця 2023 року.

Згідно з планом робіт, реалізація проєкту буде здійснюватися у два пускових комплекси. Впродовж 2022 року будуватимуть нову ділянку на виїзд до Польщі, а в 2023 році розпочнуть реконструкцію ділянки дороги на в’їзд в Україну. Роботи організують таким чином, щоб не зупиняти потік через кордон.

Відтак, сторони дійшли згоди, що повністю пункт пропуску не закриватимуть. Спочатку вони мають визначити для кожної країни пріоритети, а після ухвалити єдину позицію щодо того, який саме вид транспорту (вантажний, легковий чи автобусний) частково обмежать для перетину цього МАПП. У результаті транспортні потоки зможуть перерозподілити між пропускними пунктами «Рава-Руська» та «Краківець».

За словами Максима Козицького, до кінця 2023 року планують забезпечити належну під’їзну та сервісну інфраструктуру, що дасть можливість повернутися до питання відновлення пішого перетину через «Угринів - Долгобичів». Воєвода Підкарпатський запевнила, що буде підтримувати цю ініціативу перед компетентними органами Республіки Польща.

У межах онлайн-зустрічі домовились, що засідання комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської МКРМС проведуть на території Львівщини в другій половині серпня цього року.

Залишається відкритим питання щодо розмежування транспорту на ПП «Краківець - Корчова». Наступна онлайн-зустріч запланована на середину липня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів