Найбільше у Європі Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу модернізують

17:23 16 серпня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні із робочим візитом на Львівщині перебуває голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. В межах візиту разом з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким він відвідав Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу АТ «Укртрансгаз» та зустрівся з колективом підприємства.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

«Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим в Україні. Цей об’єкт є критично важливим для забезпечення безперебійного проходження опалювального сезону. Ми задоволені процесом підготовки та бачимо, що все працює як потрібно», - зазначив Юрій Вітренко.

Сьогодні Нафтогаз активно готується до старту опалювального сезону. Показник запасів газу у підземних сховищах наближається до 18 млрд куб м, при цьому обов’язковий показник визначений Урядом на старті – 17 млрд куб м газу. Запаси планують ще нарощувати, таким чином забезпечивши безперебійний прохід опалювального сезону.

Активно триває підготовка до опалювального сезону і в областях, зокрема на Львівщині. Вчасно подати тепло мають і в домівки мешканців Новояворівська та Нового Роздолу.

«Маю подякувати «Нафтогаз Україна» за допомогу з проблемними ТЕЦ в Новояворівську і Новому Роздолі у 2019-2020 роках. А також вірю, що цьогоріч компанії вдасться зробити все для того, щоб опалювальний сезон в обох цих містах стартував вчасно», - зазначив Максим Козицький.

Та додав, що Нафтогаз сьогодні - це не лише компанія, яка забезпечує енергетичну незалежність, але й є відповідальним працедавцем та сумлінним платником податків до бюджетів різних рівнів.

Зазначимо, що сьогодні Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим у Європі.

Сховище створене на базі виснажених газових родовищ.

«Приблизно на глибині 1 км є газ, який зберігається в пористому герметичному пласті. Далі пробурена свердловина, яка включає в себе експлуатаційну колону і так звані насосно-компресорні труби, які спускаються в пласт. Через компресорні труби газ потрапляє на фонтанну арматуру - надземне обладнання самої свердловини. І через шлейф заходить на газозбірний пункт, тоді на компресорну станцію, надалі в магістральні газопроводи», - розповів про роботу газосховища головний інженер Стрийського виробничого управління підземного зберігання газу Юрій Ільницький.   

Станом на сьогодні газосховище вміщає 17,05 млрд куб м активного газу, тобто такого з яким підприємство може працювати: закачувати та відбирати.

Для забезпечення безпечної експлуатації проводять модернізацію та реконструкцію об’єктів газосховища. Відтак найближчим часом заплановані проведення заміни 5 двигунів, які проходять модернізацію. Вартість проєкту понад 80 млн грн.

На підприємстві працює майже 400 працівників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів