ЄС уперше в історії активізує директиви тимчасового захисту – українські біженці отримають захист до 12 місяців

17:00 28 лютого 2022 р.

Фото до новини

Європейський Союз найближчим часом має намір активізувати наявні, але ніколи раніше не застосовувані Директиви тимчасового захисту, що дасть змогу українським біженцям, які змушені залишити країну через війну Росії, отримати захист у ЄС на термін до 12 місяців.

"Уперше в історії сьогодні буде введено в дію Директиви тимчасового захисту. Це законодавчий інструмент, який існує, але ніколи не застосовувався. Коли ці директиви буде активовано, це дасть змогу українським громадянам отримати автоматичний захист на початковий період до 12 місяців, який потім може бути продовжено на шість місяців. Я очікую, що це рішення буде ухвалено дуже швидко", - сказав у понеділок у Брюсселі на умовах анонімності високопоставлений європейський чиновник, - інформує Інтерфакс-Україна, пише Dailylviv.com.

Він також заявив, що пишається Європою за те, як вона прийняла 380 000 біженців з України, яких "вітали відкритими обіймами".

"Я вчора розмовляв із колегою з Польщі, й він сказав, що це неймовірно! Ми в уряді (Польщі) приготували 100 тисяч місць для розселення українських біженців, але жодне з цих місць не було використано – на кордоні в нас величезний затор із машин людей, які їдуть із Польщі на кордон з Україною не для того, щоб їхати в Україну, а для того, щоб вітати біженців і пропонувати їм дах у їхніх власних оселях.

Німеччина пропонує безкоштовні квитки на поїзд на Дойчебан із Польщі до Німеччини для біженців. Інші країни також пропонують тимчасове розміщення", – емоційно переказав чиновник.

Польща виступає за прийняття України до ЄС в експресрежимі

Перетин кордону з Польщею автомобілем: що вимагає польська сторона

Ситуація на кордоні з ЄС: найбільші черги на ПП з Польщею

Українці перетинають кордон зі своїми тваринами: як реагують поляки

У ПП Рава-Руська для жінок та дітей організовано додатковий транспорт для перетину кордону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів