Німеччина не спрощувала умови в'їзду для українців, - роз'яснення посольства

16:49 12 січня 2022 р.

Фото до новини

Посольство України в Німеччині роз'яснило актуальний режим поїздок громадян України до Німеччини і попросило пробачення за те, що оприлюднена ним раніше інформація "була не зовсім коректною".

У неділю, 9 січня 2022 року на фейсбук-сторінці Посольства України у ФРН було розміщено повідомлення про змінений режим в’їзду українських громадян до Німеччини. Воно базувалося на офіційних даних німецького Інституту імені Роберта Коха (RKI), а також Федерального міністерства внутрішніх справ. Йшлося про рішення німецьких властей про виключення України зі списку т.зв. «країн підвищеного ризику» (Hochrisikogebiete), що дійсно тягне за собою зняття цілої низки обмежень для наших співвітчизників під час їхніх майбутніх подорожей до ФРН. Після щойно отриманих - на офіційні звернення Посольства - додаткових роз’яснень з боку вповноважених компетентних органів ФРН, насамперед, МВС та Федеральної поліції Німеччини (прикордонної служби), змушені, на жаль, констатувати, що оприлюднена раніше інформація була не зовсім коректною.

Відтак, посольство просить вибачення, якщо згадана інформація могла спричинити для наших громадян незручності.

Україну поки що не включено до т.зв. зеленого списку (Positivliste) країн, громадяни яких можуть зовсім безперешкодно в’їжджати до ФРН, - ідеться в повідомленні посольства у Facebook у середу, 12 січня.

"Повністю вакциновані громадяни України можуть в‘їхати до ФРН - навіть без нагальної потреби. Для такої категорії осіб чинними є загальні правила в’їзду. Важливо, щоб вакцини проти COVID-19 були ті, що дозволені в ЄС: Comirnaty (BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) або Janssen. Вакцинація останньою необхідною дозою має бути здійснена мінімум за 14 днів до в’їзду", - пояснили в посольстві.

Невакциновані громадяни України можуть в'їхати до ФРН лише в разі невідкладної необхідності, пред'явивши при цьому або негативний результат тесту (ПЛР або антиген), зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду, або довідку про одужання. При цьому, якщо поїздка запланована літаком, рекомендується стежити також за вимогами окремих авіакоманій.

Вимога щодо пред'явлення негативного результату тесту або довідки стосується осіб старше 6 років.

В українському посольстві розповіли, що в'їхати до ФРН без вакцинації через нагальні причини можуть медичні працівники, дослідники в галузі охорони здоров'я та працівники з догляду за літніми людьми; іноземні кваліфіковані працівники та висококваліфіковані працівники, працевлаштування яких є необхідним з економічної точки зору та чия робота не може бути відкладена чи виконана за кордоном; персонал вантажного транспорту; сезонні працівники, задіяні в сільському господарстві; моряки з метою транзиту до порту відправлення судна або аеропорту з метою повернення в третю країну; іноземні студенти, навчання яких не може здійснюватися повністю з-за кордону, а також стажисти та громадяни третіх країн, які виїжджають у країну для отримання кваліфікації, якщо навчання не може бути здійснено повністю з-за кордону; члени сім'ї, які прибувають у зв'язку з возз'єднанням сім'ї, а також виїжджають через невідкладні сімейні причини; люди, які потребують міжнародного захисту або захисту з інших гуманітарних причин, зокрема з медичних причин; дипломати, працівники міжнародних організацій, військовослужбовці та працівники гуманітарної допомоги під час виконання своєї роботи; пізні переселенці; подорожани, які прямують транзитом через територію Німеччини; особи, які мають пройти лікування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів