Україна запропонувала свої, найбільші в Європі підземні сховища газу, європейським країнам

15:51 26 березня 2022 р.

Фото до новини

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Київ пропонує європейським країнам використовувати свої підземні сховища газу. Місткість резервуарів становить 31 млрд кубометрів, вони є найбільшими підземними сховищами газу в Європі.

Керівник Міненергетики України написав у Facebook, що Європа робить рішучі кроки, щоб відмовитися від російського газу, пише Dailylviv.com.

«Європа здійснює рішучі кроки для відмови від російського газу! Європейські держави працюватимуть над створенням платформи для спільної закупівлі газу. Ініціатива відкрита і для України», – додав він, посилаючись на рішення Європейської ради.

Герман Галущенко зазначив, що Європа розуміє необхідність відмови від енергоресурсів держави-агресора і планує посилити співпрацю з метою забезпечення енергетичної безпеки континенту, створення механізмів солідарності та компенсації закупівлі енергоносіїв, щоб не залежати від сировини, яку постачає росія.

«Ми щиро вітаємо це рішення. Адже російський газ – це зброя, як Україна вже неодноразово наголошувала. І сьогодні ця зброя ВБИВАЄ невинних українських дітей!», – додав міністр.

Герман Галущенко підкреслив, що Україна має великі потужності для зберігання природного газу, а українські підземні сховища є найбільшими в Європі.

«У нашій ініціативі Регіонального енергетичного партнерства, RESP, ми пропонуємо використовувати наші ПСГ для створення стратегічного запасу газу для європейських країн. Україна, незважаючи на повномасштабну військову агресію з боку росії, продовжує бути потужним і надійним партнером Європи у питаннях енергетичної безпеки», – запевнив український міністр.

Зменшення залежності від росії: США домовилися з ЄС про постачання 15 млрд куб скрапленого газу

Кабмін може тимчасово замінити собою Верховну Раду і переїхати в інше місто, - закон

Від сьогодні у Польщі гривню можна обміняти на злоті у PKO Bank Polski

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів