Москва закликала ЄС запровадити енергетичні санкції проти Росії

17:04 26 квітня 2022 р.

Фото до новини

Очільниця Міністерства клімату й навколишнього середовища Польщі Анна Москва звернулася до інших країн Європейського Союзу з проханням прискорити процес незалежності від російської сировини.

Міністерка Анна Москва заявила, що Польща готова запровадити проти Росії повні енергетичні санкції. На Теплоелектроцентралі Сєкерки у Варшаві міністерка зустрілася з єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Під час спільної пресконференції Анна Москва звернулася до інших країн Європейського Союзу з проханням прискорити процес незалежності від російської сировини. Це стало б можливим завдяки запровадженню механізму, схожого до системи ЄС у торгівлі викидами:

«На наступній Раді ЄС ми запропонуємо запровадити т. зв. російський EU ETS (Схема торгівлі викидами Європейського Союзу), у який входитимуть додаткові збори за імпорт палива з росії. Система має бути схожою до тієї, яка працює у випадку викидів CO2 і стягує за це плату. Це мобілізує дії для поступової відмови від російського палива.

Комісарка ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон сказала, що наразі немає конкретної дати припинення імпорту енергоносіїв з росії. Вона додала, що встановлення такого терміну вимагає згоди держав-членів:

«Наразі Єврокомісія запровадила п’ять пакетів санкцій. Перший з них вже поцілив по російській енергетиці. З часом запроваджені обмеження призведуть до значного скорочення виробничих і експортних потужностей росії, особливо у сфері нафти. На цю мить у нас на столі п’ятий пакет санкцій, а незабаром можемо очікувати наступний»

Очільниця Міністерства клімату й навколишнього середовища також зазначила, що Польща розпочала процес перегляду своєї енергетичної політики. «Одним з основних елементів цього перегляду є збільшення кількості відновлюваних джерел енергії в Польщі. Польща досягла цільового показника відновлюваних джерел енергії, який встановила Європейська комісія, в 15% на 2020 рік», – зазначила вона.

Анна Москва наголосила, що для забезпечення розвитку відновлюваних джерел енергії необхідно підвищити енергетичну стабільність, пов’язану з постачанням газу і вугілля, а зрештою – розвиток атомної енергетики.

Данія запровадила мораторій на купівлю російської нафти

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

96 експертів розкритикували політику Німеччини та ЄС щодо Росії

ЄС надав Україні 1 млрд євро, а росії заплатив 35 млрд євро

Україна запропонувала свої, найбільші в Європі підземні сховища газу, європейським країнам

США відкривають стратегічні запаси нафти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів