Президент України закликав канцлера Німеччини зруйнувати стіну з Україною

11:54 17 березня 2022 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський закликав німецького канцлера Олафа Шольца взяти лідерську роль, зруйнувати стіну з Україною і допомогти зупинити вторгнення Росії. Український президент дорікнув німецькому колезі в тому, що країни за океаном стали ближчими, ніж Німеччина.

Про це в промові в Бундестазі сказав Президент Володимир Зеленський, пише Dailylviv.com.

Натякаючи на берлінський мур, що був символом тривалого поділу Європи на вільний і демократичний Захід та контрольований Москвою комуністичний схід континенту, президент застеріг, що «Європа не виживе. Вона не зможе зберегти свої цінності».

«Колишній актор президент США Рональд Рейґан колись закликав: Зруйнуйте цю стіну! Я хочу сказати тепер вам знову, канцлере Шольц, зруйнуйте цю стіну. Дайте Німеччині лідерство, якого ви заслуговуєте, і чим ваші нащадки будуть пишатися. Будь ласка, підтримайте нас. Підтримайте мир і підтримайте кожного українця. Зупиніть війну. Допоможіть нам її зупинити», - сказав Зеленський.

"Чому держави за океаном для нас виявилися ближчими, ніж ви? Тому що це стіна, яку хтось не помічає, але в яку б'ємося ми, поки воюємо за те, щоб зберегти свій народ. Канцлер Шольц, зруйнуйте цю стіну, дайте Німеччині заслужене лідерство, підтримайте нас, зупиніть війну, допоможіть нам її зупинити", - зазначив Зеленський.

Він також наголосив, що коли Київ попереджав Берлін про те, що газопровід "Північний потік-2" - це політична зброя, то чув у відповідь, що це економічний проект.

"А це був цемент для нової стіни (між свободою та несвободою, - ред.)", - додав Зеленський.

Німеччина відмовляється від російської антивірусної лабораторії Kaspersky

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів